Kanta-Häme

Rockjyrä vihkii Kantolan käyttöön

Pitkään arvuuteltu Kantolan tapahtumapuiston ensimmäinen meganimi julkistettiin perjantaina.

Puiston avajaiskonsertissa 22. heinäkuuta esiintyy australialainen rockjyrä AC/DC.

Maailman tunnetuimpiin – ja pitkäikäisimpiin – rockyhtyeisiin lukeutuva AC/DC saapuu Hämeenlinnaan osana marraskuussa julkaistun Rock Or Bust -albumin maailmankiertuetta. Konsertin lipunmyynti alkaa ensi keskiviikkona.

Yhtyeen esiintymistä hehkutti heti tuoreeltaan Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

– Tämän komeampaa alkua Kantolan tapahtumapuisto ei voisi saada! Nyt kaupunki ja seudun toimijat voivat alkaa toden teolla hommiin, ja heinäkuussa olemme enemmän kuin valmiit vastaanottamaan kymmenettuhannet konserttivieraat.

– Olemme alusta asti olleet vakuuttuneita, että päätöksemme puiston rakentamisesta oli oikea, Kenakkala totesi tiedotteessa.

”Työvoitto”

AC/DC:n Kantolaan tuo puistohankkeen suunnittelussa pitkään mukana ollut Live Nation Finland.

Kantolan konsertti on yhtyeen ainoa Suomessa. Eilen julkistettiin AC/DC:n konsertit myös Tukholmassa, Oslossa, Roskildessa ja Varsovassa. Kehitysjohtaja Kaarina Gould Live Nationilta kertoo, että konsertin saaminen Suomeen ja Hämeenlinnaan oli työvoitto.

– Konsertista tulee hieno näyttö Hämeenlinnalle. Bändi tietää, että heillä on todella kova fanipohja Suomessa, mutta konsertin vahvistaminen oli kovan työn takana.

Gouldin mukaan konserttipäivän ohjelmaa täydennettäneen myöhemmin muilla esiintyjillä.

– Rakennamme tapahtumasta hieman isompaa konserttipäivää.

Yhtye keikkaili viimeksi Suomessa Tampereella Ratinan Stadionilla vuonna 2010 ja Helsingissä Olympiastadionilla vuonna 2009. Kantolan konserttiin odotetaan jopa 50 000 katsojaa. (HäSa)