Kanta-Häme

Rockluolasta löytyy keräilyaarteita

– Sääli tätä on kohta purkaa. Hämäläiseen tapaan asiakkaat ovat ehkä vasta lähtemässä liikkeelle, sanoo pukusuunnittelija Mirjam Lehtonen.

Hän silmäilee ympärilleen Kasarmikatu 9:n tiloihin pystytetyssä pop up -liikkeessä, jonka ilme on varsin rokahtava.

Lehtonen sekä pariskunta Mikaela Holmberg ja Ville Ketonen pystyttivät Rock Up Pop Shop -nimisen putiikkinsa ennen itsenäisyyspäivää.

Suurin osa keskustaan putkahtaneista pop up -liikkeistä on kampanjan sopimuksen mukaisesti avoinna ensi sunnuntaihin asti. Sen jälkeen ne sulkevat ovensa.

Valokuvaajana paremmin tunnettu Holmberg ja Lehtonen kertovat, että asiakkaita on Kasarmikadulla käynyt, mutta useampikin saisi löytää tiensä sinne.

– Aika moni on kysellyt jatkosta ja ovat harmitelleet, kun olemme kertoneet, että tämä suljetaan pian, Mirjam Lehtonen kertoo.

Holmberg ja Lehtonen ovat tehneet paljon yhteistyötä, ja myymälän takahuoneessa onkin esillä heidän yhteistyönään kokoama fantasiapukuja ja muuta rekvisiittaa sekä valokuvia yhdistävä näyttely. Se oli aiemmin esillä Taiteiden yössä Sibeliuksen syntymäkodissa.

Rock shopissa on myynnissä muun muassa bändipaitoja, lemmikkien ruokia ja tarvikkeita, Holmbergin tekemiä koruja sekä turvallisuusalan yrittäjänä toimivan Ville Ketosen hankkimia erikoisuuksia rockympyröistä.

– Ne ovat sellaisia tuotteita, joita ei ole koskaan ollut myynnissä suurelle yleisölle. Esimerkiksi bändien kiertuehenkilöstölle teetettyjä takkeja tai keikkajärjestäjille ja muille henkilöstölle kiitokseksi tehtyjä asuja, Ketonen kertoo.

Suuri osa näistä tuotteista on saatu myyntiin musiikkibisneksessä liikkuneelta Ketosen tuttavalta, joka on aikoinaan keräillyt bänditavaraa.

Myynnissä on esimerkiksi Metallican vuoden 1993 Tukholman keikan lavahenkilökunnalle teetetty takki ja muita vastaavia erikoistuotteita.

Pop up -kampanjan toimitilakoordinaattori Miikka Anttila sanoo, että kampanja on saanut hyvän vastaanoton sekä putiikin pystyttäneiltä että asiakkailta. Puoteja on eri puolilla keskustaa, eniten Kauppakeskus Linnan ja Tavastilan tiloissa.

– Sen tiedän, että muutama puodinpitäjä on yrittänyt saada jatkoa putiikeilleen vielä jouluviikoksi, mutta se on vuokranantajista kiinni, eli meillä ei ole siitä koottua tietoa.

Esimerkiksi Kauppakeskus Tavastilaan pystytetty Kiipulan Joulutupa ja Reskalla toimiva Parolan Rottingin puoti jatkavat pitempään. HÄSA