fbpx
Kanta-Häme

Roihu-leirin purkumyynnissä kävi kuhina

Edes paahtava aurinko ja yksittäiset sadekuurot eivät häiritse innokkaita ostajia ja markkinatunnelmaa Evon retkeilyalueella. Torstaina päättyneen Roihu-partioleirin jälkeen osa ahkerista nuorista osallistui erilliselle purkuleirille, jonka aikaansaannoksia kaupattiin lauantaina yleisölle avoimessa myyntitapahtumassa.

Myynnissä on kaikkea mahdollista rakennus- ja puutavarasta keittiö- ja toimistotarvikkeisiin. Osa tuotteista lahjoitetaan suoraan Suomen Punaiselle Ristille.

– Leirin rakennusmateriaalit ja käytössä olleet tarvikkeet myydään pois kirpputorihengessä, kertovat jälleenmyyntimestareina toimivat Henri Lankinen ja Turo Juhantalo. Tuotteet on hinnoiteltu enemmän tai vähemmän hillityillä alennuksilla ja tinkaaminenkin on sallittua.

– Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että myyntituotot menevät suoraan leirikulujen kattamiseen ja niiden avulla mahdollistetaan Suomen suurimman nuorisoelämyksen toteuttaminen, Juhantalo muistuttaa.

Kolme viikkoa leirielämää viettänyt Nina Rantala poikkesi lapsiensa kanssa ostoksille töiden lomassa. Sastamalassa asuva Rantala on työskennellyt vapaaehtoisena leirin hankintapuolella ja purkutyöt pitävät naisen kiireisenä aina sunnuntaihin saakka.

– Ostoskärryyn päätyi akustinen kitara tulevia leirinuotioiltoja varten, Rantala naurahtaa.

Paikkakunnalla asuvat Seppo ja Sinikka Uusitalo kiittelevät edullisia myyntihintoja. He saapuivat paikalle etsimään ensisijaisesti sopivaa puutavaraa, mutta aikovat kiertää kaikki myyntikohteet rauhassa läpi. Seppo Uusitalo on toimittanut polttopuuta leirialueen laavuille joten myyntitapahtuma oli etukäteen tiedossa.

– Hinnat ovat kyllä kohdillaan, kehuu myös lammilainen Mari Eloranta, joka on lähtenyt liikenteeseen lehdessä näkemänsä ilmoituksen perusteella koko perheen voimin.

– Olemme tekemässä remonttia, joten myynnissä oleva puutavara houkutteli paikalle. Vielä ei ole mitään tarttunut mukaan, mutta jatkamme kiertelyä.

– Tapahtumaa ei juurikaan markkinoitu etukäteen, joten olemme tosi tyytyväisiä siihen, kuinka hyvin tavara on liikkunut jo ensimmäisten myyntituntien aikana, tapahtumasta vastaavat Lankinen ja Juhantalo toteavat.

Myyntitilaisuus jatkuu Evolla sunnuntaina klo 10–18, jolloin myynnissä on pääsääntöisesti jäljelle jäänyttä rakennus- ja puutavaraa. HÄSA

Menot