Kanta-Häme

Rokki soi ilmaiseksi valtakunnallisena keikkapäivänä

Ystävänpäivänä 14. helmikuuta vietetään toisena vuonna peräkkäin Valtakunnallista keikkapäivää. Tämä tarkoittaa sitä, että ystäviä voi houkutella livemusiikin pariin pääsymaksutta eri puolilla Suomea.

Hämeenlinnalainen Suisto-klubi on tänäkin vuonna mukana järjestämässä teemailtaa. Viime vuonna bändejä oli jo päivällä, mutta tänä vuonna ohjelma alkaa kello 18.

Alkuillasta mukaan pääsevät myös alaikäiset, mutta kello 21 ilta muuttuu alle 18-vuotiailta kielletyksi. Alle 15-vuotiaat pääsevät sisään huoltajan seurassa.

Suistolla soittavat pääosin paikalliset artistit, jotka eivät edusta mitään tiettyä genreä. Lavalla esitetään niin poppia, rockia, räppiä kuin metalliakin.

Kello 18–21 soittavat hämeenlinnalaiset F.A.L.L., Wedgie ja Näkemysero. Loppuillan tarjontaa edustavat helsinkiläinen Idiomatic ja hämeenlinnalaiset Sykäys ja Horros.

Tapahtuman takana on Suomen rock-klubien liitto. Vuosittaisen juhlapäivän tarkoituksena on innostaa suomalaiset käymään keikoilla ja osoittaa, kuinka laadukkaita artisteja ja klubeja maassa on.

Valtakunnallisen keikkapäivän virallinen ohjelmisto löytyy Facebook-sivulta www,.facebook.com/keikkapäivä. Hämeenlinnan lisäksi ohjelmaa järjestetään muun muassa Helsingin, Seinäjoen, Vaasan, Tampereen, Oulun, Joensuun, Jyväskylän ja Turun rock-klubeilla. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020