Kanta-Häme

Rokki soi kaupungilla koko päivän – Metallica-oheistuotteet ovat tuottoisa bisnes

Monet ravintolat ovat laajentaneet toimintaansa Metallica-faneja varten.
Tamperelaiset Metallica-fanit Hannele Myrskyranta ja Marko Koskinen jakoivat Hämeenlinnan torin laidalla herkän hetken ennen keikkapaikalle lähtemistä. Kuva: Sara Aaltio

Kantolan jättikonsertin vaikutuksilta ei ole voinut välttyä tänään Hämeenlinnassa.

Kaupunkiin virtaavia 55 000 Metallica-fania on odottanut täyslaidallinen rokkihabitusta: rokkihodareita, bändipaitoja, Metallica-teemaisia buffetpöytiä ja coverbändejä.

Monet ravintolat olivat laajentaneet toimintaansa erilaisin terassialuein ja erikoistuottein.

 

Jäätelöt torilla ennen keikkaa

Hämeenlinnan torilla aurinkoisesta hetkestä nauttivat Tampereelta saapuneet Metallica-fanit Hannele Myrskyranta ja Marko Koskinen.

– Vietetään tässä hetki aikaa, otetaan jäätelöt ja mennään sitten keikkapaikalle, Myrskyranta sanoo ja kehuu Hämeenlinnaa ihanaksi kesäkaupungiksi.

Metallicaa pariskunta kertoo kuunnelleensa pitkään. Koskiselle kyseessä oli jo kolmas Metallican konsertti.

– Kantolassa olemme olleet ennenkin, Iron Maidenin keikalla, Koskinen kertoo.

 

TTT -bändi soitti tiistaina Albertin kellarissa Metallica-covereita. Kuva: Sara Aaltio

Metallica soi baareissa

Esimerkiksi Albertin kellarissa juhlittiin konsertin hengessä koko päivä. Baarin ovessa oli coverbändiä mainostava kyltti ”TTT plays Metallica”.

– Hyvältä kuulostaa! Tuttu bändi, kertovat hämeenlinnalaiset Eija ja Janne Wallin ja paljastavat, että bändissä soittaa myös heidän poikansa.

Illalla tarkoitus oli luonnollisesti jatkaa Kantolaan kuuntelemaan itse Metallicaa.

– Yhtä lukuun ottamatta olen nähnyt Metallican kaikki Suomen keikat, Janne Wallin sanoo.

Kokenut Metallican keikoilla kävijä on myös Kristiina Peltoniemi, joka oli käynyt yhtyeen Suomen-keikalla ensimmäisen kerran jo vuonna 1986.

– Silloin en bändistä tiennytkään, menin keikalle poikia katsomaan. Mutta musiikki on alkanut maistua, Peltoniemi sanoo.

Kristiina Peltoniemi muisteli Albertin kellarissa vuoden 1986 Metallica-keikkaa Suomessa. Hän oli menossa illan konserttiin yhdessä Ahti Lehtosen ja tämän veljen kanssa. Kuva: Sara Aaltio

 

Metallica-paidoilla varoja kissojen hyväksi

Kantolaan avattiin yleisöryntäystä varten myös useita pop up -ravintoloita ja myyntikojuja.

Grillimakkaroiden, metrilakujen ja sadeviittojen lisäksi konserttivieraat saattoivat ostaa vaikkapa Metallica-teemaisia kissapaitoja Kissakoti Kattilan kannatusyhdistyksen kojulta.

– Myynti on ollut meille joka vuosi tosi tärkeä tulonlähde. Yritämme aina keksiä jotain teemaan sopivaa, kertoo Piia Santama, yksi Kattilan vapaaehtoisista. HÄSA

 

Kissakoti Kattilan kannatusyhdistyksen telttaa pystytettiin tiistaina jo hyvissä ajoin Kantolankadun varteen. Yhdistyksen lippua asetteli Piia Santama ja taustalla hääri Kirsti Santama. Kuva: Sara Aaltio

 

Lue lisää aiheesta: Metallican järjestelyt sujuneet ilman ongelmia

Fanit vyöryvät Hämeenlinnaan täpötäysissä junissa – “Meillä virtaa rokkiveri suonissa”