fbpx
Kanta-Häme

Rokkifestarin hengessä

Jos kaikki käy niin kuin festivaalijohtaja Birgitta Putkonen toivoo, tästä päivästä eteenpäin paistaisi aurinko joka päivä.

– Kesän festarikausi alkaa Tomaatti-festivaaleista, ja lämmin auringonpaiste nostaisi kummasti festivaalitunnelmaa, hän sanoo.

Kymmenettä toimintavuottaan juhlivaa stand up -komiikan festivaali Tomaatteja! Tomaatteja! pyörähtää tänään käyntiin Hämeenlinnassa.

Juhlat jatkuvat lauantai-iltaan saakka mm. Verkatehtaalla, teatterin päänäyttämöllä sekä kauppatorille pystytetyssä teltassa.

Birgitta Putkonen iloitsee, että yli 5 500 lippua on myyty ennakkoon.

– Se on ennätysmäärä, hän sanoo.

Tapahtumaan odotetaan loppuviikon aikana kaikkiaan noin 9 000 kävijää.

Vaikka viikon säätiedotukset ovat vaihdelleet päivittäin ja jopa tunneittain, Putkonen ei ole erityisen huolissaan.

– Sadesää tietysti latistaisi vähän teltan tunnelmaa, mutta sisätiloissa sekään ei haittaa, hän sanoo.

Jotkut tapahtumajärjestäjät pelkäävät toukokuussa liian kaunista säätä, sillä silloin yleisö saattaa jäädä kotiin puutarhatöitä tekemään. Stand up -festivaaleilla tätä pelkoa ei ole. Yleisön ydinjoukko koostuu rockfestivaalin hengessä juhlivasta nuorekkaasta väestä.

– Ne eivät jää pihaa haravoimaan, Putkonen tietää.

Teatterivierailuja ja …hevimusiikkia

Tämänvuotisilla festivaaleilla esiintyy 45 koomikkoa Suomesta ja ulkomailta. Mukana ovat tutut kotimaiset kärkinimet kuten Ismo Leikola, Krisse Salminen, Pirjo Heikkilä ja André Wickström.

Ulkomaalaisena tähtiesiintyjänä on mukana Patrick Monahan, joka aloitti uransa Englannissa ja on sen jälkeen niittänyt mainetta ympäri maailman.

Teatterivierailuja on kaksin kappalein. Näyttelijä Tommi Erosen monologi Isä on huumorin värittämä sooloesitys isäksi tulemisen ihmeestä.

Mika Eirtovaaran kirjoittama ja ohjaama Klassikot lavalla tuo teatterin päänäyttämölle elokuvahistorian tunnetuimmat teokset koomisina ja joskus vaihtoehtoisin loppuratkaisuin höystettyinä katkelmina. Rooleissa ovat näyttelijät Risto Korhonen ja Ville Majamaa.

Juhlavuoden kunniaksi festivaaleilla vietetään myös ennenaikaisia pikkujoulukauden avajaisia. Perjantaina Vanaja-salin pikkujoulupaketista löytyy koomikoiden lisäksi mm. Raskasta Joulua -yhtye, jonka solisteina ovat hevimuusikot Marco Hietala, Jarkko Ahola ja Ilja Jalkanen. (HäSa)

Stand up -festivaali Tomaatteja! Tomaatteja! Hämeenlinnassa 16.–19.5.

Koko ohjelma osoitteessa www. tomaattejatomaatteja.com

Menot