Kanta-Häme

Romanialaiset varkaat bensa-automaattien kimpussa

Useita bensa-automaatteja on murrettu auki Kanta-Hämeessä parin viikon aikana. Murtoja on tehty koko Etelä-Suomessa parikymmentä ja niistä Kanta-Hämeessä kymmenkunta.

Murtajiksi on paljastunut Romaniasta varkaisiin tullut nuorten miesten ryhmä.

Tuorein murto on lauantain ja sunnuntain väliseltä yöltä Ryttylästä Hausjärveltä. Samana yönä yritettiin murtaa myös toista automaattia Harvialantiellä Turengissa.

Ryttylässä kolme miestä oli bensa-automaatin kimpussa yöllä kahden aikoihin Kuuselankujalla. Ohikulkija huomasi miehet ja soitti poliisille.

Kaksi miehistä pakeni metsään ja kolmas piiloutui ojan pohjalle. Poliisi tavoitti miehet poliisille soittaneen ohikulkijan opastuksella. Murtovälineet poliisikoira löysi läheiseltä pellolta.

Paikalla ollut neljäs mies pakeni murtopaikalta autolla. Kanta-Hämeen poliisi kertoo auton olevan mitä ilmeisimmin harmaa Lancia, jossa Bulgarian rekisterikilvet.

Poliisin mukaan tekijät olivat Romaniasta varkaisiin saapuneita nuoria miehiä. Koko automaattimurtojen sarja on poliisin mukaan erittäin suurella varmuudella romanialaisporukoiden tekosia.

Poliisi kuvailee miesten erikoistuneen Hit and run – eli Iske ja juokse -tyyppiseen murtokeikkailuun. Osa murroista on jäänyt yrityksiksi, mutta osasta automaateista on saatu rahaa.

Ryttylässä kiinni saatua porukkaa esitetään alkuviikosta vangittavaksi. Selvittelyn alla on, kuinka monta murtoa he ovat ehtineet tehdä.

Poliisi ottaa mielellään vastaan tietoa vastaavien porukoiden liikkeistä. Vihjeet voi jättää poliisille sähköpostilla osoitteeseen: rikostorjunta.kanta-hame@poliisi.fi. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic