Kanta-Häme

Ronni pannaan uudestaan myyntiin

Ronnin entisen kehitysvammalaitoksen rakennukset Hämeenlinnan Lammilla pannaan näinä päivinä uudestaan julkisesti myyntiin.

Kauppa näytti jo kertaalleen syntyvän, mutta matkailuun keskittyvää yrityspuistoa alueelle suunnitelleet yrittäjät peruivat tarjouksensa viime hetkellä.

Nyt he ja rakennukset omistava Eteva-kuntayhtymä riitelevät käsirahasta. Yleensä kiinteistökaupoissa myyjä saa pitää käsirahan, jos ostaja vetäytyy viime hetkellä.

Ronnia havitteli myös ortodoksinen Kaikkien Athosvuoren pyhien perinnesäätiö. Se kaavaili alueelle ortodoksista yhteisöä, jonka yhteyteen olisi ajan mittaan kehitetty myös nais- ja miesluostarit.

Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoo, että säätiön tarjouksen sisältö oli sellainen, ettei sen pohjalta enää jatketa neuvotteluja. Säätiö on ilmoittanut tekevänsä uuden tarjouksen, kun uusi myyntikierros alkaa.

Ronnissa on parikymmentä tuhatta kerrosneliötä entisiä laitosrakennuksia ja monenlaisia aputiloja. Rakennuskanta on 1970-luvulta ja sen ylläpito maksaa 0,5-1 miljoonaa euroa vuodessa. Maapohjan ja metsät omistaa Hämeenlinnan kaupunki.

Etevan toimitusjohtaja Markku Lehtimäki on ilmoittanut, että ellei kauppoja piakkoin synny, rakennukset on rahanpuutteen takia pakko jättää kylmilleen. Lämmittämättöminä ne menevät pilalle varsin nopeasti.

Lehtimäki sanoi Hämeen Sanomissa runsas viikko sitten olevansa pahoillaan, kun vuosia kestänyt myyntityö näyttää kariutuvan kalkkiviivoilla. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic