Kanta-Häme

Ronnin kauppa peruuntui

Jo kuukausia suunniteltu Ronnin maakauppa piti vahvistaa viime viikolla, mutta siitä ei tulekaan nyt mitään, sillä ostaja on muuttanut viime hetkellä mielensä.

Näin ollen entisen laitosalueen rakennukset jäävät edelleen Eteva-kuntayhtymän tytäryhtiölle ja maat Hämeenlinnan kaupungille.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoo, että yhtäkkinen mielenmuutos tuli kaupungille täytenä yllätyksenä.

– Meillä oli jo sovittuna kaupantekohetki ja varattuna kaupanvahvistaja, kun heidän asianajajaltaan tuli tieto vetäytymisestä. Syytä meille ei kerrottu, Isosuo toteaa.

Mielenkiinto lopahti kesken kaiken

Ostajan piti olla Pyroll Groupin omistaja, teollisuusneuvos Reino Uusitalo yhdessä yhtiökumppaninsa, toimitusjohtaja Heikki Sinkkosen kanssa. Heidän suunnitelmissaan oli tehdä Ronnista yhteisöllinen yrityspuisto, jonne houkuteltaisiin muun muassa hyvinvointi- ja matkailualan yrityksiä.

Nyt suunnitelmasta on kuitenkin luovuttu, Uusitalon mukaan lopullisesti.

– Päätöksentekoon meni kauan ja kun aikaa kului, niin mielenkiinto lopahti. Yrittäjänä sitä on tottunut tekemään nopeita päätöksiä ja toimimaan, mutta tässä ei oikein päässyt suunnittelemaan hanketta ja aika muuttui, Uusitalo perustelee perääntymistään.

”Alkoi tuntua…vaikealta”

Uusitalon mukaan sopimuskumppanit eli kaupunki ja Eteva eivät ole tehneet päätösprosessissa mitään väärin. Ostajan tilanne vain ehti prosessin aikana muuttua osin henkilökohtaisistakin syistä.

Uusitalon mukaansa yrittäjän työ on usein hektistä ja tilanteet vaihtelevat nopeastikin.

– On aika, jolloin on valmis heittäytymään, mutta sitten voi tulla kaikennäköistä. Hanke olisi vaatinut aika paljon työtä ja se mietitytti jaksamisen ja ajankäytön kannalta. Mitä enemmän hanketta joutui miettimään, sitä vaikeammalta se alkoi tuntua, Uusitalo toteaa.

Rakennukset kunnossa

Uusitalo toivoo, että Ronnille löytyy vielä ostaja. Hän pitää aluetta edelleen mielenkiintoisena, vaikkei itse siihen tällä kertaa tartukaan.

– Kohteenahan se on hyvä. Siellä on valtavan hyvät rakennukset ja kaikki on siihen nähden kunnossa. Se on monien mahdollisuuksien paikka, joka taipuu melkein mihin vain, Uusitalo kehuu.

Ette näe alueen kaupallista tulevaisuutta siis tuhoontuomittuna?

– En millään muotoa, Uusitalo sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020