Kanta-Häme

Roope kerää kaivoon rahaa

Roope Mäkelä on hyppinyt ilosta pari iltaa kotona. Roopen kaivo -keräys on Kirkon ulkomaanavun keräyslistalla toisena.

Duudsonien innoittamana nettiin voi perustaa oman keräyksen, ja auttaa heikommassa tilanteessa olevia ihmisiä. Näin Roope Mäkelä teki, kun näki viikko sitten lauantaina Duudsonien ohjelman, jossa hurjapäät olivat Afrikassa ja innostivat perustamaan oman avustuskampanjan.

– Sanoin iskälle, että haluan oman kampanjan, Roope Mäkelä kertoo.

Isä Kimmo Mäkelä nauraa, että hänellä kesti aikansa saada ideasta kiinni. Hän ei nimittäin ollut kuullut, mitä Duudsonit puhuivat.

– Pyysin isää menemään nettiin ja sitten asia selvisi, Roope kertoo ja jatkaa, että hän valitsi keräyskohteeksi kaivon Afrikkaan.

Se ei kuitenkaan nuorelle miehelle riittänyt. Hän pani iskän hommiin ja sanoi, että keräykselle pitää tehdä myös Facebook-sivut. Perjantaina Roope jakoi myös Vuorentaan päiväkodissa keräyksensä mainoksia, jotka hän teki isänsä kanssa.

Pulloista rahaa

Tänään lauantaina Roopen kaivo -keräys on ollut tasan viikon käynnissä. Perjantaina keräykseen oli tullut jo 630 euroa, kun kaivon saa 1200 eurolla. Roopen keräys onkin toisena keräysten top-listalla. Takana tulee Duudsonien oma keräys, joka ei ole saavuttanut vielä yhtä paljon lahjoitusrahaa kuin Roopen kaivo.

Roope perustelee keräystään yksinkertaisesti sillä, että tuntui kivalta kerätä rahaa ja auttaa toisia ihmisiä.

– Kaivosta Afrikan ihmiset saavat puhdasta vettä, eikä niiden tarvitse hakea vettä ihan sikakaukaa.

Roope Mäkelä on itsekin osallistunut keräykseen. Hän kävi isän työpaikalta keräämässä pulloja. Sen lisäksi hän lahjoitti säästöistään puolet. Yhteensä Roope lahjoitti 30 euroa.

– Iskä juo energiajuomaa ja mä limsaa, niistäkin pulloista saadaan rahaa ja kummisedältä saan vielä paljon pulloja.

Kansainvälisyyskasvatusta

Roope Mäkelän keräys on jouluun asti käynnissä. Koossa on jo yli puolet 1200 eurosta. Entä jos keräyssumma on koossa pian, aiotko kerätä sitten varoja myös toiseen kaivoon?

– Tietenkin.

Kimmo Mäkelä hymyilee vieressä. Uudesta keräyksestä ei ole vielä keskusteltu.

– Onhan tämä mielenkiintoista olla projektipäällikön apulaisena. Olen miettinyt, mistä nämä ideat kumpuavat, mutta onhan tämä hienoa yrittäjyys ja kansainvälisyyskasvatusta, isä sanoo.

Roope Mäkelä tietää kuitenkin kenelle kuuluu kiitos.

– Duudsoneille. (HäSa)

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic