Kanta-Häme

Roskiskin voi hivellä silmää

Hämeen Sanomiin soitti lukija, joka oli huolissaan lisääntyneestä roskaamisesta. Esimerkiksi Hämeensaaressa ja Ahvenistolla ilmiö on noussut kuulemma jo sietämättömiin mittoihin.
 
Soittaja ehdottikin, että roskaamista valvottaisiin jatkossa esimerkiksi pysäköinninvalvonnan ohessa. Poliisillahan on jo nyt mahdollisuus sakottaa roskaamisesta, mutta käytännössä näin toimitaan aniharvoin.
 
Yksi mahdollisuus olisi ulkoistaa tehtävä esimerkiksi kunnallisille ja yksityisille pysäköinninvalvojille, jotka joka tapauksessa liikkuvat eri puolilla kaupunkia siellä, missä ihmisetkin. Aiheesta on muutama vuosi sitten tehty lakiesityskin, mutta toistaiseksi asia ei ole edennyt käsittelyyn.
 
Lakimuutosta odotellessa voi tietysti aina yrittää vaikuttaa roskaajien asenteisiin. Tässä ovat kunnostautuneet ainakin hämeenlinnalaiset nuorten vaikuttajaryhmien jäsenet, jotka ovat maalanneet ja koristelleet 14 roskista uuteen uskoon.
 
Kivannäköisiä roskiksia löytyy muun muassa Apparalta ja torilta sekä kaikista vanhoista liitoskunnista.
 
Jospa se roskakin löytäisi jatkossa tiensä helpommin kivannäköiseen roskikseen. Ainakin ne erottuvat harmaasta katukuvasta nyt aiempaa paremmin.
 
 
(Julkaistu Hämeenlinnan kirje -palstalla 17.8.2014)

Menot