Kanta-Häme

Rouvali ja Christel Lee palaavat syksyllä kaupunkiin

Sibelius Celebrationsin ensi syksyn ohjelma tarjoaa kaikkiaan 16 mielenkiintoista konserttia hämeenlinnalaisyleisölle. Konserttien liput tulevat myyntiin perjantaina 29.4.

Kaupungin juhlavuoden teema, Luonto ja vesi, näkyy ja kuuluu ohjelmistossa – samoin myös Shakespearen ja jazz-muusikko ja kapellimestari Pentti Laasasen juhlavuodet.

Ohjelmisto avaus kuullaan 17.9., kun Sinfonia Lahti saapuu konsertoimaan Vanaja-saliin uuden ylikapellimestarinsa Dmitri Slobodenioukin johdolla. Luvassa on johdatus kaupungin juhlavuoden teemaan muun muassa Sibeliuksen sävelin.

Konsertti on siis syksyn Sinfonia Lahden neljästä Hämeenlinnan-konsertista ensimmäinen. Sinfonia Lahti myös päättää syyskauden 8.12. Vanaja-salissa järjestettävään Sibeliuksen syntymäpäivän ja suomalaisen musiikin juhlakonserttiin.

Yksi syksyn vetonauloista on todennäköisesti Tampere Filharmonian ja kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin vierailu lokakuun alussa. Paluun Hämeenlinnaan tekee lokakuussa myös Sibeliuksen juhlavuoden 2015 viulukilpailun voittaja Christel Lee.

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) vierailee syksyllä Hämeenlinnassa kolmasti. FiBOa kuullaan muun muassa Vanajan kirkossa, missä se esiintyy yhdessä huippuviulisti Sergey Malovin kanssa 10.11. Antonio Vivaldin Vuodenaikoja esittäen. HÄSA

 

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic