Kanta-Häme Hämeenlinna

Ruhtinattareksi ranskalaisilla koroilla – Paula Rouhila sai levytyssopimuksen Tähtiartisti-kisan voitollaan

Paula Rouhilan sarjassa Ruhtinatar-tittelistä kisaili finaalissa 17 laulajaa. Kuvaaja: Toni Rasinkangas

Hämeenlinnalainen Paula Rouhila on ruhtinatar.

Ruhtinattaren arvonimeä hän ei saanut kuninkaallisten häiden kautta, vaan otti sen itselleen Tähtiartisti 2019 -laulukilpailun voitolla 9. helmikuuta. Näin sävel soi askelten…

45–59-vuotiaiden sarjassa voitto lohkesi kappaleella Ranskalaiset korot. Vuonna 1958 julkaistun iskelmäklassikon sävellys on suomalaisen jazz-musiikin pioneerin Erik Lindströmin käsialaa.

– Semifinaalissa unohdin osan sanoista, mutta en onneksi kuitenkaan jäätynyt vaan jatkoin laulamista. Finaalissa kappale meni puhtaasti. Voittoon vaikuttivat yleisön äänet ja tuomareiden pisteytys, Rouhila muistelee hymyillen.

Kisan alkukarsintaan hän osallistui viime kesänä vain siksi, että sattui olemaan siskonsa luona kylässä Leppävirralla.

– Alkukarsinnoissa kisailtiin karaokena. Loppukilpailussa esiinnyttiin Yötaivas-orkesterin kanssa. Tuomarit arvioivat laulun lisäksi, miten laulajan kemiat pelasivat orkesterin kanssa.

 

Ruhtinatar Rouhila tunnustautuu rakkauslaulufriikiksi, jolle kappaleet merkitsevät enemmän kuin yhtyeet.

– Tärkeintä on, että kappale herättää tunteita. Musiikki antaa potkua ilon ja onnen hetkiin, mutta voi auttaa selviytymään myös vaikeista hetkistä.

Rouhila on laulanut niin pitkään kuin muistaa – todennäköisesti heti siitä lähtien, kun hän oppi kävelemään. Sittemmin hän on käynyt niin laulu- kuin tanssitunneilla.

– Vaikka yläasteella tuli laulettua myös Paranoidia, niin nykyään pidän eniten swingahtavasta tanssimusiikista.

Ohjelmatalo Naplit Show´n järjestämän kisan voiton myötä Rouhila ansaitsi levytyssopimuksen yhdessä kilpailun viiden muun sarjavoittajan kanssa.

– On hienoa päästä studioon. Vielä ei ole tiedossa, millainen julkaisu on tulossa.

Vanajaveden Opiston Linna Wind Bandissakin laulanut Rouhila keikkailee satunnaisesti Aprikoosi-yhtyeensä kanssa. Seuraavan kerran hänet voi nähdä lavalla Turengin Kuumolatalossa 23. maaliskuuta kello 19. HäSa