Kanta-Häme

Runsas palaute vaikutti – VR lisää lähijunavuoroja Hämeenlinnaan

Junayhtiö VR lisää lähi- ja taajamajunavuoroja Helsinki–Tampere-välille.

Riihimäeltä Hämeenlinnan kautta Tampereelle kulkeviin lähijuniin on tulossa neljä päivittäistä vuoroa lisää. Muutos tehdään niin, että aamulla ja illalla alkaa kulkea yksi lisävuoro sekä Riihimäeltä Tampereelle että toisin päin. Viikoittainen lisävuorojen määrä välille on 24.

Helsinki–Riihimäki-välillä kulkevaan R-junaan ja Helsinki–Lahti-linjalle puolestaan lisätään aamu-, ilta- ja viikonloppuvuoroja. Viikossa vuoroja kulkee yhteensä 25 nykyistä enemmän. Myös Riihimäki–Lahti-välille liikennemäärä palautetaan entiseen tunnin vuoroväliin.

Vuorolisäykset vahvistettiin torstaina, kun liikenne- ja viestintäministeriö ja VR pääsivät sopimukseen velvoiteliikenteen lisäämisestä. Yhtiö tiedotti muutoksista iltapäivällä torstaina.

Vastineeksi monopoliasemastaan ministeriö voi velvoittaa VR:ää liikennöimään tiettyjä reittejä 20 miljoonan euron vuosittaiseen tappioon asti.

Kaikki vuoromuutokset astuvat voimaan sunnuntaina 11. joulukuuta. Valtakunnallisesti viikoittaisia vuoromääriä tulee lisää 239, joista 80 on kaukojunia.

VR:n viestintäasiantuntija Marja Merta kertoo, ettei uusien vuorojen aikatauluja ole vielä päätetty. Hänen mukaansa vuoroaikataulut tarkentuvat lähiviikkoina.

Hän ei toistaiseksi osaa sanoa, joutuuko esimerkiksi Helsingistä Hämeenlinnaan uusilla vuoroilla kulkeva vaihtamaan lähijunaa jatkossa Riihimäellä.

– Toive siitä, että lähijunat kulkisivat suoraan, on tiedossamme, Merta kertoo.

VR:n tiedotteen mukaan junavuoroja lisättiin yhtiön saaman runsaan palautteen vuoksi. HäSa