Kanta-Häme

Ruoka-oivalluksen kolmas sija HAMKin opiskelijoille

Hämeen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan opiskelijat Sara Kujansuu, 20, Karl Nieminen, 26, ja Santtu Onik, 28, ovat sijoittuneet kolmanneksi valtakunnallisessa ruokainnovaatiokilpailussa.

Sen tavoitteena oli innostaa nuoria ruoanlaittoon ja erityisesti lähiruoan käyttöön.

HAMKin opiskelijoiden ideoima Marsu-óla on naposteltavaksi tarkoitettu, maustettu tai suolattu ja pakastekuivattu marja-snack.Arviointiraadin mukaan kilpailutyö on innovatiivinen ja uudenlainen.

Tuotteessa hyödynnetään paikallisia elintarvikkeita, ja tuote on kaupallistettavissa erityisesti ulkomaan markkinoille. Etelä-Savon ruokaviesti -hankkeen järjestämään nuorten ruokainnovaatiokilpailu Ruokaoivallukseen tuli lähes 90 kilpailutyötä.

Kilpailun parhaimmisto palkittiin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa.

 

Päivän lehti

1.6.2020