Kanta-Häme

Ruokaa netistä

Kauppiaan vaihdos Kumelan K-supermarketissa käynnisti Riihimäellä ensimmäisen ruuan verkkokaupan. Kauppias Arto Nokela palvelee kokoamalla netissä jätetyn tilauksen, jonka asiakas hakee kaupan parkkipaikalta.

Netin kautta pääsee valitsemaan ostoksensa. Vain tupakat ja alkoholi on haettava itse kaupasta kassan kautta.

– Maanantaina verkkokauppa aukesi. Ensimmäisen päivän aikana koottiin vain yksi ruokakassi. Nyt katsotaankin vuoden ajan, kuinka asiakkaat oppivat käyttämään tätä mahdollisuutta.

Kauppiastuttujen kokemusten perusteella Arto Nokela tietää, että Kehä III:n ulkopuolella ruokaa ostetaan vasta harvakseltaan netin kautta.

– Ehkä tätä jännitetään. Itse kokeilin tilauksen tekemistä tässä ensi kertaa ja se oli yllättävän helppoa.

Kauppiaspari Arto ja Marjo Nokela haluavat palvella asiakkaita, jotka eivät ehdi käyttää aikaa kaupassa. He ajattelevat erityisesti työssäkäyviä, jotka voivat kotimatkalla poiketa hakemassa ostokset ja maksaa ne maksupäätteellä kaupan parkkipaikalla.

– Etukäteen asiakas valitsee hakuajan kolmesta mahdollisuudesta. Kassit säilytetään viileässä ja pakasteet pakkasessa, kunnes asiakas lähettää tekstiviestin parkkipaikalta ja viemme kassit hänelle.

K-supermarket Kumelan lisäksi koko Kanta-Hämeessä ruokaa voi ostaa verkkokaupan kautta myös Hämeenlinnassa kauppias Kimmo Puonnin pitämästä M-market Katumasta. Puonti kerää netissä tilatut tavarat ja kuljettaa ne asiakkaalle kotiin jopa Lopelle saakka.

K-supermarket Kumelallakin on kuljetuspalvelu, mutta sitä ei toistaiseksi ole yhdistetty nettiostamiseen.

Vaikka ruoan ostaminen verkossa kasvaa jatkuvasti, ei K- eikä S-ryhmällä ole vielä netin kautta toimivaa noutopalvelua tai kotiinkuljetusta Kanta-Hämeessä. Lähin ruoan verkkokauppaa käyvä K-supermarket löytyy Hyvinkäältä.

City-markettien noutopalvelupisteet keskittyvät pääkaupunkiseudulle. Prismoissa on noutopalvelua pääkaupunkiseudun lisäksi myös Tampereella ja muutamassa isossa kaupungissa.

Osuuskauppa Hämeenmaa kokeilee parhaillaan verkko-ostamisen vetovoimaa Lahden keskustassa Sokoksen S-marketissa.

Pääkaupunkiseudulle keskittyvä ostovoima näkyy myös netissä. Verkossa palvelevat kaupat keskittyvät toimittamaan ostoksia vain Kehä III:n sisäpuolella. HÄSA

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic