Kanta-Häme

Ruokakuljetuksia Katumalta Lahteen

Hämeenlinnalainen M-Market Katuma toimittaa ruokaostoksia Lahden kotihoidon asiakkaille.

M-Market Katuma voitti Lahden kaupungin järjestämän kilpailutuksen ja palvelu siirtyi hämeenlinnalaiskaupalle toukokuun alusta alkaen.

Kauppias Kimmo Puonnin mukaan ruokaa on järkevä kuljettaa Lahteen asti, kunhan asiakkaita on tarpeeksi.

– Ei Lahti ole erityisen kaukana, kyllähän banaanejakin tuodaan tänne Väli-Amerikasta asti. Lahteen ajamisen kannattavuus riippuu puhtaasti siitä, miten hyvin siellä on asiakkaita, Puonti sanoo.

Lahdessa kauppapalvelu on tarkoitettu kunnallisen kotihoidon asiakkaille, jotka eivät itse kykene tekemään ostoksiaan. Tällaisia asiakkaita sikäläisellä kotihoidolla on noin 200.

M-Market Katuma kuljettaa ostoksia Lahteen kahdella autolla neljänä päivänä viikossa.

Katuman M-Marketin on tarkoitus ryhtyä toimittamaan myös nettitilauksia Lahteen.

Puonti kertoo, että kotihoidon asiakkaat ovat hyvä pohja ruokakuljetusten laajentamiselle. Kotihoidon ruokapalvelu ja nettitilaukset kulkevat hyvin käsi kädessä, sillä ne voidaan ajaa samoilla autoilla.

Kimmo Puonnin mukaan pelkästään nettitilausten aloittaminen Lahteen ei olisi kannattavaa ilman kotihoidon asiakkailta tulevaa peruskuormaa.

– Kotihoidon ruokakuljetuksiin lähteminen on meidän strateginen valintamme. Myöhemmin voidaan aloittaa nettitilausten kuljettaminen ilman mitään investointeja, Puonti kaavailee.

M-Market Katumalla on tällä hetkellä nettikauppa, joka toimittaa ruokaostoksia Hämeenlinnan, Hattulan, Turengin, Tervakosken, Riihimäen ja Lopen Launosten alueilla.

Väestön ikääntyessä kauppapalveluiden kysyntä kasvaa, mutta Puonti uskoo ruuan kotiinkuljetuksessa olevan paljon enemmänkin kasvupotentiaalia.

– Ruokakuljetukset ovat tulevaisuuden trendi, Puonti sanoo.

Esimerkiksi vaatteiden nettikauppa on jo arkipäiväistynyt ja Puonti uskoo, että ruoka seuraa perässä, kunhan helppokäyttöisiä ja luotettavia palveluita tulee laajemmin tarjolle. Puonnin mukaan Hämeenlinnan ruokakuljetuksista suurin osa menee lapsiperheille, eikä vanhuksille.

– Ruokakuljetukset eivät ole vain ikäihmisiä varten. Kiireiset lapsiperheet käyttävät palvelua aikaa säästääkseen. Helsingissä se on jo yleistä ja uskon että maakunnissakin yleistymään päin, Puonti kertoo.

Hämeenlinnassa kotihoidon ruokaostoksia ei ole erikseen kilpailutettu. Akuuttiin kotihoitoon voi kuulua ruokaostosten toimittamista, mutta pääasiassa asiakkaat valitsevat itse ostostensa toimittajan.

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic