Kanta-Häme

Ruokatehdas vuokralle Keinusaareen

Suojeltuun Tullikamarin vanhaan taloon ovat muuttaneet uudet vuokralaiset. Linnan Herkut oy -niminen ruokatehdas aloittaa siellä toimintansa elokuun alussa. Yritys kuuluu asikkalalaisen Vehmaan Maut oy:n yritysperheeseen.

Hämeenlinnan kaupungin omistamissa Keinusaaren Tullikamarin tiloissa toimi aiemmin liikelaitos Linnan Ateria oy. Liikelaitos joutui luopumaan tullikamarin toimipisteestä kaupungin vaikean taloustilanteen vuoksi maaliskuussa 2013. Sen jälkeen keittiötilat ovat olleet tyhjillään.

Vuokralaisten etsintää rajoitti 2000-luvun puolivälissä Tullikamarilla tehty remontti. Tuolloin Tullikamarin tiloihin sijoitettiin suurelle kapasiteetille tarkoitetut keittiötilat ja koneet, joten tila sopii lähinnä vain ateria- ja pitopalveluyrityksille.

– Hämeenlinnan Kantolaan on syntymässä nyt uusi, merkittävän kokoluokan tapahtumapaikka. Linnan Herkut tarjoaa tässäkin mielessä tuntuvan lisän seudun palveluvalikoimaan, kertoo Linnan Kehitys Oy:n sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen.

Osaajia lisää

Uuden vuokralaisyhtiön tavoitteena on omien sanojensa mukaan tarjota maukasta ja terveellistä ruokaa niin hotelleihin, tapahtumiin ja ravintoloihin kuin laivoille ja lentokoneisiinkin. Toistaiseksi yritys ei aio tarjota lounas- tai ateriapalveluita yksityisasiakkaille.

– Tällä hetkellä teemme erilaisia testauksia uusilla keittiölaitteillamme. Lisäksi testaamme ruokien makuja, ennen kuin aloitamme tuotannon täydellä teholla, kertoo Linnan Herkkujen toimitusjohtajaksi valittu Vesa Borgenström. Hän on toiminut 1990-luvulta lähtien keittiöpäällikkönä Silja Linella.

Lisää työntekijöitä

Linnan Herkut aikoo palkata lisää ravintola-alan osaajia ja kokkeja tehtaalleen. Ammattilaisia aiotaan palkata alustavan arvion mukaan noin kymmenen vuoteen 2015 mennessä.

– Jos innostumme laajentamaan toimintaamme, niin kuka tietää kuinka paljon väkeä vielä tarvitaankaan, Borgenström sanoo.

Toimitusjohtaja kiittelee Keinusaaren keittiöiden kuntoa. Yritys on joutunut tekemään vain pieniä muutoksia vanhoihin tiloihin.

– Viranomaisten vaatimukset on aina täytettävä, ennen kuin toiminta voidaan kunnolla aloittaa. (HäSa)