Kanta-Häme

Ruotsin tattooseen kuviomarssilla

Parolan panssariprikaatissa Hattulassa toimiva sotilassoittokunta, puolustusvoimien Varusmiessoittokunta, lähti eilen Sweden International Tattooseen Ruotsin Malmööhön edustamaan Suomea sekä puolustusvoimia. 

Ensi viikonloppuna järjestettävässä tattoossa Varusmiessoittokunta esittää kuviomarssia, joka on soittamista ja erilaisten askelkuvioiden tekemistä liikkeessä. 

Varusmiessoittokunta koostetaan vuosittain varusmiespalvelustaan suorittavista nuorista miehistä sekä naisista. Soittokunnassa palvelee sekä suomen- että ruotsinkielisiä soittajia koko Suomesta.

Viime vuosina Varusmiessoittokunta on kiertänyt esittämässä kuviomarssia muun muassa Sveitsissä, Singaporessa sekä Venäjällä.

– Olemme päässeet nyt mukaan A-luokan tattoisiin. Sweden International Tattoossa olemme kovassa seurassa. Meidän kykymme on huomattu, toteaa kuviomarssin kapellimestari sekä suunnittelija, kapteeni Henry Perälä.

Kuviomarssi on Varusmiessoittokunnan jokavuotinen päätuote, jota on esitetty vuosien saatossa suurien kotimaan tapahtumien lisäksi ympäri Eurooppaa. Sitä arvostetaan kansainvälisissä tapahtumissa ympäri maailman.

Vuosittain uudistuvassa kuviomarssi-show’ssa nähdään jälleen uutta. Kuviomarssin on suunnitellut marssikapellimestari, kapteeni Henry Perälä.

Yhden kappaleen sävellyksestä vastaa Ilari Hylkilä, joka on pystynyt tuomaan tavalliseen marssimusiikkiin uudenlaisia, nuorekkaita sävyjä. Uudessa kuviomarssissa sankariteema ja mahtipontisuus ovat voimakkaasti läsnä.

Varusmiessoittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkikapteeni Jarkko Aaltonen, kapellimestarina musiikkiyliluutnantti Tero Haikala sekä apulaiskapellimestareina kapteeni Henry Perälä ja yliluutnantti Tommi Suutarinen. Lähes 70-henkinen kuviomarssikokoonpano muodostuu rumpuryhmästä, puhaltajista, kivääritaitoryhmästä ja solisteista. 

Varusmiessoittokunta juhlii 25-vuotista taivaltaan muidenkin huikeiden keikkojen ja kiertueiden parissa tänä vuonna.

Soittokunnan tämän vuoden suurin itse järjestämä kiertue on Game On.

Se kokoaa 12.–17. elokuuta sekä pelimusiikin klassikot että uudet ja mahtipontiset teokset uudenlaisina sovituksina sinfoniselle puhallinorkesterille, jousistolle sekä rockbändille, mikä tekee kiertueesta historiallisen.

– Kuten Varusmiessoittokunnan rajoja rikkovaan perinteeseen kuuluu, on tänä vuonna luvassa jälleen uusi aluevaltaus. Olemme viime vuosina tehneet eri aihealueisiin suuntautuvia kiertueita. Viime vuonna teimme Brothers in Arms -kiertueen yhdessä Stratovarius-yhtyeestä tutun Timo Kotipellon kanssa. Ajatuksena on paitsi pysyä ajan hermolla mutta myös tarjota yleisölle jotakin sellaista, mitä se ei osaa odottaa, Tero Haikala toteaa.

– Lisäksi media- ja tekniikkatiimimme loihtii kappaleiden taustalle visuaalista loistetta sekä kutkuttavia äänitehosteita.

Kiertueella on mukana myös suureen nettisuosioon kiirineet Justimus sekä Herbalisti. Solisteina turneella toimivat lisäksi Varusmiessoittokunnan omat, ikäluokkansa parhaat soittajat.

Kiertue vierailee Hämeenlinnan Verkatehtaalla 17. elokuuta. Muita kiertuepaikkakuntia ovat Tampere, Kuopio ja Lahti.

Katso esitysVarusmiessoittokunnan kuviomarssiesityksen Sveitsin Basel Tattoossa voit katsoa tästä: https://www.youtube.com/watch?v=lRn_Mkxbz3U

 

Mainos