Kanta-Häme

Ruuan hinta laskee huomenna Prismoissa

S-ryhmä on päättänyt alentaa ruuan hintaa Suomessa merkittävästi omilla toimillaan. Suomen kaikissa Prismoissa 400 suosituinta elintarviketta ovat huomenna halvempia kuin aiemmin. Esimerkiksi maito, leipä, juusto, jugurtti ja jauheliha ovat kuluttajille halvempia. Hintojen laskun vaihtelee yhdestä 37 prosenttiin.

SOK:n pääjohtajan Taavi Heikkilän mukaan kyseessä on S-ryhmän vuosikymmenen tärkein marketkaupan strategia. Ryhmän linja on myydä suosituimpia elintarvikkeita pysyvästi halvemmalla.

Heikkilän mukaan kuluttaja voi säästää 500 euroa vuodessa, jos valitsee ruokakoriinsa edullisimmat 150 tuotetta. Neljän hengen perheessä kyse on jo 2000 eurosta.

– Taantumassa on oltu jo pitkään ja suomalaisilla on entistä vähemmän rahaa käytettävissä, joten hintoja on halpuutettava.

Ruuan hintojen alentaminen on saatu aikaiseksi karsimalla kuluja ja vähentämällä investointeja. SOK on ollut jo kaksi vuotta kulukuurilla eikä uusia kauppoja ole rakennettu. Kulukuuri S-ryhmässä ei ole Heikkilän mukaan suinkaan päättymässä.

– Seuraaville vuosille on asetettu tehostamistavoitteita, näin hintojen alentamista rahoitetaan.