Kanta-Häme

Ruudolf räppää Arxin sisäfestareilla

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin tapahtumavuoden päättää nuorten ikärajaton sisätilafestari Flowing of Music.

Tapahtuma tarjoaa laajan kattauksen musiikin eri tyylilajeja edustavia bändejä perjantaina 30. marraskuuta ja lauantaina 1. joulukuuta. Tällä kertaa ohjelmasta vastaavat Hämeenlinnan yhdeksänsien luokkien kulttuuriagentit, joiden ideoista ja toiveista syksyn aikana työstetty tapahtuma koostuu.

Iltojen aikana lavalle kiipeää nuorten omia rockbändejä, hip hop -artisteja, beatboxaaja ja suomalaisen rap-musiikin kärkinimiä.

Pitkät valmistelut takana

Tapahtumaa alettiin kursia kokoon syyskuun alkupuolella, kun Arx hälytti yhdeksäsluokkalaiset kulttuuriagentit koolle järjestämään nuorille suunnattua musiikkitapahtumaa. Tapaamisten aikana mietittiin yhdessä sopivia esiintyjiä, tapahtuman nimeä ja oheisohjelmaa.

Perjantain 30.11. Flowing on Music -tapahtumaillan käynnistää Tervakoskelta saapuva No Stars Above, jonka parikymppisten muusikoiden soitanta on mukaansa tempaavaa ja melodista hc-punkkia. Iltaa jatkaa hämeenlinnalainen skate punk -trio Wedgie, joka lupaa yleisölleen lyömättömän keikkaelämyksen.

Hip hop -musiikin tarttuviin tunnelmiin johdattavat janakkalalaislähtöinen Laiska Leppone ja Timo Kotipoltto. Ilta huipentuu rap-artisti Tuomas Kauhasen keikkaan. Kauhasen ensimmäinen sooloalbumi Sano vaan Tuomas julkaistaan alkuvuodesta 2013.

Kuviointityöpajakin kutsuu lauantaina

Lauantainen Flowing of Music tempaa yhtä lailla musiikin maailmoihin.

Bändikirjon ensimmäisenä lavalle nousee Heinolasta kotoisin oleva energinen metallirockbändi ARF. Heinolalaisten jälkeen lauteet valtaavat Porin pojat eli Countless Goodbyes, joka jatkaa ARF:n aloittamaa raskaamman musiikin linjaa. Lauantai-iltana huikean beatboxauskeikan heittää myös alun perin Hämeenlinnasta kotoisin oleva Ilmari Kantola. Illan pääesiintyjänä esiintyy suomalaisen rapin kärkinimi Ruudolf, joka on muun muassa valittu kahdesti rapin suomenmestariksi.

Monipuolisen bänditarjonnan lisäksi illan aikana on mahdollisuus osallistua kangaskassien kuviointityöpajaan kello 19–21. Pajaan mahtuu 20 henkilöä, ja paja on maksuton. (HäSa)

Flowing of Music Arx-talossa pe ja la 30.11. ja 1.12. Ovet auki klo 19 ja soitantaa on luvassa klo 23 saakka. Narikka 2 e. 9-kortilla ja Nuokkari-kortilla ilmainen. Tapahtuma on päihteetön ja ikärajaton.

Päivän lehti

8.4.2020