Kanta-Häme

Ruukin osakkeella sisäpiirikauppoja?

Rautaruukin tai SSAB:n sisäpiiritietoa on ehkä käytetty osakekaupoissa Helsingin pörssissä. Helsingin pörssin kurinpitolautakunnan mukaan yhtiön osakkeella tehtiin poikkeuksellisia kauppoja ja osakkeen hinta nousi useaan kertaan huomattavasti.

Helsingin pörssin markkinavalvonta puuttui kauppoihin useita kertoja viime vuonna. Rautaruukin keskeiset toimihenkilöt ilmoittivat virheellisesti markkinavalvonnalle, ettei yhtiöllä ollut meneillään merkittävää hanketta tai julkistamatonta tietoa.

Pörssin markkinavalvonta antoi perjantaina Rautaruukille varoituksen ja 100 000 euron kurinpitomaksun. Mahdolliset sisäpiirikaupat ovat rikos.

Ruotsalainen SSAB ja rautaruukki neuvottelivat pitkään yhdistymisestä. SSAB teki tammikuussa Ruukin osakkeista ostotarjouksen, joka nosti yhtiön osakkeiden arvoa huomattavasti.

Rautaruukin osakekaupat ovat ilmeisesti myös Finanssivalvonnan tiedossa ja tutkinnassa. Osastopäällikkö Jarmo Parkkonen ilmoittaa, että Finanssivalvonta ei anna tietoa yksittäisistä asioista, ovatko ne tutkinnassa. Hän ei niin ikään kerro, tiedottiko Helsingin pörssi omasta tutkinnastaan sille.

– Yleensä Helsingin pörssi antaa meille tiedon meneillään olevista kurinpitoasioista, Parkkonen kertoo. (HäSa)

Menot