Kanta-Häme

Ruukin vähennys on 250

Rautaruukin yt-neuvottelut vähentävät yhtiön henkilöstön määrää 250:llä. Konsernin tuotannosta irtisanotaan kuitenkin vain neljä henkilöä.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että henkilöstövähennykset tehdään valtaosin päättämällä määräaikaisia sopimuksia ja eläkeratkaisuilla. Henkilöstön tehtäviä myös järjestetään uudelleen.

Suuri enemmistö vähennyksistä tehdään Rautaruukin tehtaalla. Mahdollisuuden eläkejärjestelyihin antaa tehtaan henkilöstön korkea keski-ikä ja pitkä siirtymäaika. Yhtiössä siirrytään yt-neuvotteluissa sovittuun uuteen organisaatioon ensi vuoden vaihteessa, mutta siirtymäaika jatkuu vielä vuoden.

– Olen tyytyväinen, ettei Hämeenlinnasta irtisanota yhtään työntekijää. Kun 25 tehtävää kuitenkin poistuu, olen huolissani työntekijöiden jaksamisesta, työntekijöiden pääluottamusmies Ari-Pekka Jaatinen sanoo.

– On ilmeisen selvä, että jäljelle jääneille jää rakas taakka. Työt eivät vähene.

Yt-neuvotteluissa käsiteltiin 11 Hämeenlinnan tehtaan työntekijän mahdollista irtisanomista. Töiden järjestämistä helpotti, että yhdeksän työntekijää saavuttaa tänä vuonna eläkeiän. Lisäksi eräillä työntekijöillä on mahdollisuus jäädä eläkkeelle yhtiön vanhan oman eläkerahaston turvin jo 60-vuotiaana. Jaatinen ei osaa sanoa, kuinka moni käytti tätä mahdollisuutta.

Prolta kiitosta…neuvotteluista

Hämeenlinnan tehtaan tuotannon prolaisia toimihenkilöitä ei niin ikään irtisanota.

– Kahdeksan tehtävää vähenee eläkejärjestelyillä, määräaikaisia sopimuksia päättämällä ja tehtävien uudelleenjärjestelyillä. Ainakin toimihenkilöiden eläkejärjestelyt ovat vapaaehtoisia, Pron pääluottamusmies Jari Kangas sanoo.

Kankaan mielestä neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä. Hän pitää tulosta kohtuullisen hyvänä.

Ruukki vähentää tuotannosta eli Metal-liiketoiminnasta noin 230 henkilöä, mikä oli myös työnantajan ennen yt-neuvotteluja antama arvio vähennyksestä. Metalsin neuvottelujen piirissä oli 3 500 työntekijää.

Markkinoinnista ja viestinnästä vähennetään 17 henkilöä, kun arvio vähennyksestä oli 20.

Ruukki uskoo vähennyksillä saavansa uuden toimintamallin, jolla turvataan tehokas ja kannattava toiminta myös matalalla käyntiasteella. Yhtiö arvioi, että henkilöstöä vähentämällä saadaan noin 10 miljoonan euron vuosittaiset säästöt. Yhtiö tuottaa raskaita tappioita eikä pääse kannattavaksi ainakaan tänä vuonna. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020