Kanta-Häme

Ruukki vie teräksiä Marokon uuteen aurinkovoimalaan

Rautaruukki on myynyt 9 000 tonnia metallipinnoitettuja teräksiä Marokon 125 megawatin aurinkovoimalaan. Espanjalainen Cie Egana valmistaa voimalan peilien tukirakenteet Ruukin teräksestä.

– Olemme yksi harvoista valmistajista, joka voi toimittaa lujia muovattavia teräksiä, joissa on tämäntyyppisiin sovelluksiin suositeltava paksu Galfan-pinnoite, sanoo Ruukin pinnoitetuista erikoistuotteista vastaava johtaja Olli Hurskainen.

Rautaruukki valmistaa Galfan-pinnoitettua terästä Hämeenlinnan tehtaan sinkki 3 -linjalla. Linjalla voidaan valmistaa myös tavallista sinkittyä ja Galvannealed-pinnoitettua terästä. Galfan-pinnoite suojaa korroosiolta ja pidentää tuotteen ikää. Aurinkovoimalan peilien tukirakenteet ovat äärimmäisissä sääoloissa, joissa suojaus on tärkeä.

Ruukki toimittaa teräksen keloina, joista Cie Egana valmistaa stanssauslinjalla peilien tukirakenteet. Yhtiön menetelmällä tukien painoa ja kustannuksia voidaan alentaa. Aiemmin tukirakenteet on valmistettu hitsatuista putkituotteista.

Marokon aurinkovoimalasta tulee yksi maailman suurimmista. Ruukin terästoimitukset alkavat ensi vuoden alussa. (HäSa)