Kanta-Häme

Ruununmyllyn koulua töhrittiin taas

Ruununmyllyn koulu on jälleen joutunut ilkivallan kohteeksi. Hämeen poliisi tutkii parhaillaan töhrimistapausta, joka sattui elokuun 8. päivän vastaisena yönä.

Koulun seiniä oli töhritty mustalla spray-maalilla. Maalia oli myös kolmessa ikkunassa ja muutamassa tolpassa ja koulun pihan katoksessa. Pihan roskakoreja oli kaadettu, ja vahtimestarin oven postiluukku oli revitty irti.

Hämeen poliisin rikoskomisario Matti Purhosen mukaan osassa spray-teksteistä oli solvattu tiettyä henkilöä nimeltä. Korjauskustannusten arvioidaan nousevan tuhansiin euroihin.

Poliisi on vasta päässyt tutkimaan kuukauden takaista tapausta. Rikosnimikkeenä on vahingonteko.

– Meillä on pöydällä näitä tapauksia pino, ja olemme päässeet elokuun alun tapauksiin. Tutkintaviiveestä on kyse, Purhonen sanoo.

Koulun pihalle asennetuilla valvontakameroille tallentui kuvat parista nuoresta, jotka liikkuivat alueella tapahtuma-aikana. Poliisi jakoi kuvia maanantaina muun muassa Facebook-sivuillaan.

– Pyydämme ihmisiä tunnistamaan heidät, jotta voimme selvittää heidän osallisuutensa tapahtumiin, Purhonen sanoo.

Viimeksi toukokuussa

Ruununmyllyn koulu oli edellisen kerran töhrimisen uhrina toukokuussa. Tuolloin koulun seiniin oli ilmestynyt alatyylisiä, pienten lasten silmille sopimatonta sisältöä.

Toukokuisen ja elokuisen töhrimistapauksen yhteys on kuitenkin vielä epäselvä.

Hämeen poliisi pyytää ottamaan yhteyttä vihjepuhelinnumeroon 0295 414 222, mikäli ihmisillä on elokuisista tapahtumista silminnäkijähavaintoja tai tutkintaa helpottavia tietoja. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic