Kanta-Häme Helsinki / Hämeenlinna

Ruununmyllyn koulun koronatapaus yksi monista – THL: Kouluissa ja päiväkodeissa tullut tietoon yli 40 joukkoaltistusta syksyn aikana

Karanteeniin on asetettu yli 1 700 ihmistä, mutta jatkotartuntoja on havaittu vain muutamia. Perjantaina kaksi Hämeenlinnan yhteiskoulun oppilasta asetettiin altistuksen vuoksi kotikaranteeniin ja etäopetukseen.
Useita Ruununmyllyn koulun oppilaita määrättiin karanteeniin torstaina. Kuva: Sara Aaltio

Peruskouluissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja varhaiskasvatuksessa on tullut tietoon yli 40 joukkoaltistusta syyslukukauden alun jälkeen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Hämeenlinnassa Ruununmyllyn koulun oppilaita ja henkilökuntaa määrättiin karanteeniin torstaina, kun koulussa ilmeni koronavirustapaus. Kaikkiaan 56 oppilasta ja 5 henkilökunnan jäsentä määrättiin karanteeniin.

Perjantaina Hämeenlinnan kaupunki ilmoitti, että kahdelle Hämeenlinnan yhteiskoulun oppilaalle on järjestetty etäopetus. He altistuivat Ruununmyllyn koulun koronatapauksen kanssa ja määrättiin kotikaranteeniin.

Lue myös: Johtajaylilääkäri: Laajat altistukset ovat olleet vain ajan kysymys – Suosittelee lataamaan altistumisesta ilmoittavan Koronavilkun

Altistumisten takia on asetettu karanteeniin yhteensä yli 1  700 ihmistä, mutta THL:n mukaan jatkotartuntoja on toistaiseksi havaittu vain muutamia.

–  Ensimmäiset seurantatiedot kouluista viittaavat siihen, että tartunnan saaneet ja altistuneet oppilaat tunnistetaan varsin hyvin, THL:n asiantuntijalääkäri Emmi Sarvikivi sanoo tiedotteessa.

THL teroittaa, että kouluikään päässeiden lasten, nuorten ja aikuisten tulee hakeutua testiin, jos lieviäkin koronaviruksen oireita ilmenee.

–  Jos lieväoireiset eivät noudata ohjetta testaamisesta ja kontaktien välttämisestä, diagnoosi viivästyy ja jatkotartuntojen todennäköisyys sekä altistuneiden joukko kasvavat. Tämä vaikeuttaa epidemian torjuntaa, Sarvikivi sanoo.

Sen sijaan alle kouluikäisten lasten lieviä hengitystieoireita voi THL:n mukaan seurata kotona muutaman päivän ajan ilman testiin hakeutumista.

Lue myös: Koronaan sairastuneen äiti päätti hankkia testituloksen mahdollisimman nopeasti: ”Sen sai Messukeskuksen drive-in -pisteestä samana iltana”

 

Juttua päivitetty Hämeenlinnan yhteiskoulun oppilaiden tiedoilla 11.9.2020 kell0 12.10.

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic