Kanta-Häme Hämeenlinna

Ruununmyllyn koulussa koronavirustartunta – 56 oppilasta ja viisi henkilökunnan jäsentä karanteeniin

Jatkossa varotoimenpiteenä koulussa järjestetään opetustiloja tavallista väljemmiksi, ja tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään. THL tiedotti torstaina, että Suomessa on todettu 39 uutta koronavirustartuntaa.
Ruununmyllyn koulun oppilas on sairastunut koronavirukseen. Kuva: Sara Aaltio

Ruununmyllyn alakoulussa on todettu korona-tartuntatapaus. Ruununmyllyn koulussa 7.9.–8.9.2020 altistuneet oppilaat ja henkilökunta asetetaan kotikaranteeniin ajalle 10.9.– 21.9.

Yhteensä karanteeniin on asetettu 56 oppilasta ja viisi henkilökuntaan kuuluvaa. Tartunnan saanut on koulun oppilas.

Lue myös: Koronaan sairastuneen äiti päätti hankkia testituloksen mahdollisimman nopeasti: ”Sen sai Messukeskuksen drive-in -pisteestä samana iltana”

Myös HPK:n U20-joukkueessa on todettu koronavirustartunta, joka on johtanut liigajoukkueen toiminnan keskeyttämiseen.

Lue myös: HPK:n illan Tappara-peli peruttu: U20-joukkueessa koronavirustartunta, liigajoukkuekin keskeyttää toimintansa

Terveysviranomaisten päätös

Ruununmyllyn koulun karanteenipäätös on rehtorin mukaan tehty terveysviranomaisen toimesta. Päätöksestä on koulusta oltu yhteydessä suoraan karanteeniin asetettavien oppilaiden vanhempiin sekä altistuneeseen henkilökuntaan.

Karanteenipäätös ei aiheuta koulun muille oppilaille tai perheille mitään välittömiä tutkimustarpeita tai toimenpiteitä, wilma-viestissä ja kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Koulussa varotoimenpiteenä opetustiloja järjestetään tavallista väljemmin, ja tarpeettomia fyysisiä lähikontakteja vältetään. Opetus järjestetään mahdollisuuksien mukaan niin, että ryhmiä ei sekoiteta tai yhdistetä.

”Ymmärrämme toki, että huoli herää”

Rehtori Kristiina Hannula korostaa Hämeen Sanomille, että koulu auttaa ja informoi oppilaita ja heidän huoltajiaan tarvittaessa.

—Ymmärrämme toki, että huoli herää oppilaissa ja huoltajissa, mutta olemme yhteydessä kaikkiin heihin, joita karanteeri koskee.

Koululla on Hannulan mukaan selkeät toimintaohjeet liittyen väljyyteen ja tarpeettomiin fyysisiin kontakteihin ja niitä on noudatettu jo syyslukukauden alusta.

Näitä ohjeita tullaan vielä tiukentamaan mahdollisuuksien mukaan. Koulu toimii terveysviranomaisten ohjeiden mukaan.

—  Meillä on niin selkeät ohjeet, että olemme ihan rauhallisella mielellä.

Rehtori korostaa, että tartuntojen estämisen takia on tärkeää, että kaikki huolehtivat käsihygieniasta ja turvaväleistä, kouluun ei tulla oireisena ja oireiset hakeutuvat koronatestiin matalalla kynnyksellä. Annettuja ohjeita on noudatettava myös muiden turvallisuuden takaamiseksi.

Karanteenissa olevien etäopetuksen järjestämisestä tiedotetaan asianomaisia perheitä ja oppilaita erikseen.

Myös HJS tiedotti

HPK:n ja Hämeenlinnan kaupungin lisäksi myös jalkapalloseura HJS tiedotti torstaina koronavirustartunnan saaneesta pelaajasta. Hämeen Sanomien tietojen mukaan kyseessä on samasta tapauksesta kuin Ruununmyllyn koulussa.

HJS:n toiminnanjohtaja Tommi Laitila vahvistaa tiedon Hämeen Sanomille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL tiedotti torstaina, että Suomessa on 39 uutta koronavirustartuntaa.

 

Lue myös: Näin koronasalapoliisit selvittävät tartuntaketjuja Kanta-Hämeessä – jäljittäminen kuuluu tartuntatautien perustorjuntaan (11.9.2020)

 

Juttua täydennetty Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin tviitillä ja lisätiedoilla 10.9.2020 kello 11.24.

Lisätty rehtorin kommentit 10.9.2020 kello 11.47 ja tieto, että koronatartunnan saanut on oppilas kello 12.05. Täydennetty 12.39

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic