Kanta-Häme

Ruununmyllyn päiväkodista ei tule koulua

Erilaisiin tilapulmiin liittyvät päätökset leimasivat lasten ja nuorten lautakunnan (lanula) päätöksentekoa tiistaina.

Ruununmyllyn päiväkotia ei kuitenkaan päätetty muuttaa kouluksi, vaan se korjataan aikaisempien suunnitelmien mukaan päiväkodiksi.

Talo on suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi. Remontti on myöhässä, koska syytä pulmiin ei ole löydetty.

Päätösesityksenä oli, että päiväkodista olisi tehty koulun tiloja. Äänin 9–1 lautakunta päätyi päiväkotivaihtoehtoon.

Lanula hyväksyi Coronaria Päivähoidon palveluseteliyrittäjäksi. Samalla hyväksyttiin aiesopimus siitä, että yhtiö rakennuttaa Tarvasmäkeen 84-paikkaisen päiväkodin. Suunnitelmana on, että päiväkoti aloittaa toimintansa elokuussa 2015.

Sama yhtiö on kiinnostunut myös rakennuttamaan myöhemmin myös muita päiväkoteja Hämeenlinnaan. Lautakunta päätti ensin katsoa, millaisia kokemuksia Tarvasmäestä saadaan.

Nummen koulua kasvatettiin

Nummen yhtenäiskoulun oppilasmäärää on ynnäilty tarkemmin. Nyt lautakunta päätti, että alakoulu mitoitetaan noin 550 oppilaalle ja yläkoulu 400:lle eli yhteensä 950. Aiemmin lautakunta on linjannut, ettei koulukoko saisi mielellään olla yli 700 oppilasta.

Nummen tilat suunnitellaan niin, että mahdollisimman monet toimijat voivat sijoittua taloon, jota kutsutaankin Nummen palvelukeskukseksi.

Lasten ja nuorten lautakunta kävi myös taustakeskusteluja Kaurialan koulun kosteusvaurioista. Kouluhan vaatii pikaista peruskorjausta. Päätöksiä remontista tai kouluverkkolinjauksen uudelleen pohdinnasta ei tehty. (HäSa)