Kanta-Häme

Ruununmyllyn päiväkoti mahdollisesti koulun käyttöön

Opetuspalvelujen tilaajapäällikkö Antti Karrimaa vahvistaa todeksi Ruununmyllyllä kiertävät huhupuheet, joiden mukaan alueen päiväkotia ollaan remontoimassa koulukäyttöön.

– Pitää paikkansa. Tällainen valmistelutyö on käynnissä, ja se on tulossa ratkaistavaksi seuraavassa lasten ja nuorten lautakunnan kokouksessa 14. lokakuuta.

Vuonna 1999 käyttöön otettu Ruununmyllyn päiväkoti sijaitsee samalla piha-alueella Ruununmyllyn koulun kanssa.

Tällä hetkellä Ruununmyllyn koulun ykkös- ja kakkosluokkalaisten opetusta on hajasijoitettu jopa rivitaloasuntoihin. Päiväkoti on ollut kiinni elokuusta lähtien sisäilmaongelmien takia. Noin sata päiväkotilasta on nyt hoidossa kaupungin muissa itäisissä päiväkodeissa ja päiväkotiryhmissä.

Päiväkotirakennuksen remontti, jolla torjutaan mm. rakennekosteutta ja lämmöneristepölyä, saattaa kestää pitkään.

– Projekti on niin iso, ettei rakennuksessa tule olemaan talven aikana toimintaa, arvioi Linnan Tilapalvelujen rakennustekninen asiantuntija Mika Metsäalho.

Vuodenvaihteessa osa hajasijoitetuista päivähoitolapsista siirtyy koulun pihapiiriin hankittaviin parakkeihin.

Vanhemmille luvassa tietoa

Jos Ruununmyllyn päiväkotirakennus korjataan koulukäyttöön, on Karrimaan mukaan alueen päiväkotitilanteeseen kaksi ratkaisuvaihtoehtoa. Joko kaupunki rakentaa alueelle uuden oman päiväkodin tai investoinnin tekee yksityinen taho.

– Se on selvä juttu, että päiväkotia alueella ilman muuta tarvitaan, sanoo Karrimaa.

Sillä, mikä taho uuden päiväkodin perustaa, ei ole Karrimaan mukaan perheille taloudellista merkitystä. Maksuluokat nollasta ylimpään pätevät samalla tavoin kunnallisessa ja palvelusetelimallissa. Päiväkodin sijainnista puhuminen on liian aikaista.

– Yksityinen päiväkoti tulisi jonnekin muualle kuin Ruununmyllyn koulun piha-alueelle, mutta toiminta-alueelle kuitenkin, muotoilee Karrimaa.

Lasten ja nuorten lautakunnan puheenjohtaja Satu Aaltonen (sd.) ei ollut vielä maanantaina tietoinen tehdystä valmistelutyöstä.

– Meillä palaveri ensi maanantaina, jolloin käydään läpi lista-asiat. Sen jälkeen ollaan viisaampia.

Ruununmyllyn päiväkodin pedagogisen johtajan Taru Terhon mukaan epätietoisuus tulevaisuudesta on ikävää, mutta se ei heijastu arkeen.

– Lapsiin tai ryhmien toimintaan päin työntekijöidemme epävarmuus ei näy, sanoo Terho.

Kaupunki järjestää Ruununmyllyn päiväkodin lasten vanhemmille tiedotustilaisuuden maanantaina 13. lokakuuta. (HäSa)

 

OIKAISU: Ruununmyllyn koulun pihaan tuleviin parakkeihin sijoitetaan kolme päiväkotiryhmää. Loput päivähoitolapset jäävät nykyisiin hoitopisteisiinsä. Lehtijutun tieto parakkaihin siirtyvistä koululaisista oli virheellinen.  

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic