fbpx
Kanta-Häme

Ryöst��jät pakottivat uhrinsa ostamaan älypuhelimia

Kaksi hyvinkääläismiestä tuomittiin perjantaina vankeuteen poikkeuksellisesta ryöstöstä.

Miehet olivat viime toukokuun lopulla tunkeutuneet tuntemansa hyvinkääläismiehen asuntoon ja varastaneet tämän reseptilääkkeet.

Tämän jälkeen he pahoinpitelivät uhria muun muassa pippurisumutteella silmiin suihkimalla ja veitsellä viiltämällä, kunnes hän suostui antamaan pankkikorttinsa ja verkkopankkitunnuksensa.

Uhkasivat ampua äidin ja siskon

Haulikkoa esitelleet miehet olivat uhanneet käydä ampumassa uhrin äidin ja siskon, ellei uhri suostuisi hankkimaan heille kahta uutta älypuhelinta.

Toisen ryöstäjän saattaessa uhrin kauppakeskukseen, oli toinen ryöstäjä ottanut uhrin pankkitunnuksilla kuusi pikavippiä, jotka hän siirsi omalle tililleen.

Lisäksi ryöstäjät tilasivat uhrin nimissä verkosta älytelevision ja kotiteatterijärjestelmän. Seuraavana yönä he kävivät vielä uhrin asunnolla varastamassa tämän tietokoneen, digiboksin ja kaiuttimet.

Yli kolmen vuoden tuomio

Syytetyt kiistivät teot.

Toinen heistä kertoi uhrin olleen psykoosissa tapahtumien aikana. Hän kertoi olleensa uhrin asunnolla vain perimässä velkaa.

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1983 syntyneen Tatu Tuomas Koivumäen ja vuonna 1985 syntyneen Vesa-Pekka Jalmari Seppäsen yli kolmen vuoden ehdottomaan vankeuteen.

Heidän syykseen luettiin muun muassa törkeä ryöstö, kotirauhan rikkominen ja varkaus sekä huumausainerikos. (HäSa)

 

 

 

Menot