Kanta-Häme

Ryttylän koulurakentaminen siirtyy - Katso valtuuston kokous videolta

Jo kahdeksan vuotta suunnitellun Ryttylän koulurakennuksen korvaaminen uudella siirtyy jälleen. Hausjärven kunnanvaltuusto oli lähes yksimielinen hylätessään teknisen lautakunnan rakentamiseen esittämän 4,7 miljoonan euron lisämäärärahan.

Ryttyläläisistä valtuutetuista Auli Pulli (kesk.) äänestytti päätöksestä, mutta sai rinnalleen vain Eeva-Liisa Niiniojan (vas.), joka osallistui kokoukseen Soile Roivas-Korhosen tilalla. Muut kolme Ryttylän valtuutettua äänestivät lisämäärärahan hylkäämistä.

Eeva-Liisa Niinioja oli huolella käynyt läpi teknisen lautakunnan ja kunnanhallituksen pöytäkirjoja tutustuakseen, miten koulurakentaminen on viime ja tämän vuoden aikana edennyt.

– Miksi kunnanhallituksessa on maaliskuussa vain todettu määrärahatilanne, aikataulutus ja kilpailutus ja hankintapäätös. Miksei silloin käyty tätä keskustelua ja säästetty työtä ja kustannuksia, Niinioja ihmetteli.

 

Myös Kari Masalin (sd.) kummasteli tapaa, jolla kouluhankkeeseen on edetty määrärahavalmistelussa ja kunnanhallituksessa.

– Koen itseni syylliseksi, sillä olin mukana valtuuston hyväksyessä tämän vuoden talousarvion käsittelyn yhteydessä määrärahan leikkauksen. Ilman minkäänlaista valmistelua tai koulusuunnitelmien muutoksia siihen asti 7,5 miljoonan euron määrärahavaraus pudotettiin 5,4 miljoonaan.

Masalin oudoksui myös, ettei investoinnin leikkauksesta tuolloin keskusteltu kunnanhallituksessa tai budjettikokouksessa.

 

Ryttyläläisiä rauhoiteltiin tiistaina moneen otteeseen ja monella suulla. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Heini Ristavaara (kesk.) vakuutti, että koulu rakennetaan ripeästi, mutta urakkatarjouskilpailussa 10 miljoonaan euroon kivunnut kustannustaso on saatava alas.

– Maaliskuussa kunnanhallituksessa kilpailutuksen valmistelu oli niin pitkällä, ettei sitä voitu keskeyttää. Halusimme katsoa tämän kortin. Nyt urakkatarjoukset on saatu ja olemme keskeyttämässä prosessia, Ristavaara selitti Eeva-Liisa Niiniojalle.

Ryttylän koulusta ja liikuntatilasta saatiin kolme urakkatarjousta, joista halvin rakennusurakka nousi 7,6 miljoonaan euroon.

– Kokonaisinvestointi asetetaan nyt uudelleen arvioitavaksi. Tekninen toimiala vie hanketta eteenpäin vauhdilla. Tästä on selkeä tahtotila: Ryttylän koulu toteutetaan, mutta kustannustehokkaasti ja koulutoiminnan tarpeet huomioon ottaen, Ristavaara painotti.

Valtuusto käsitteli tiistaina myös viime vuoden 1,5 miljoonaa euroa ylijäämäisen tilinpäätöksen, joka sai kiitosta toimintamenojen supistuksista ja investointien kurittamisesta.

Kunnan taseeseen on nyt kertynyt 6,5 miljoonaa ylijäämää, joka helpottaa edessä olevien Oitin koulurakentamisen, kevyen liikenteen väylien ja Monnin kunnallistekniikan velanottotarvetta. HÄSA

Katso Hausjärven valtuuston kokous jälkikäteen osoitteessa:  http://www.mediaserver.fi/live/hausjarvi

 

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic