Kanta-Häme

S-marketin kaavaehdotus ei kelvannutkaan Janakkalan tekniselle lautakunnalle – Ehdotus palautettiin valmisteluun

Tekninen lautakunta päätti lähettää kaavaehdotuksen takaisin valmisteluun.
Kiistelty kaava sijoittaisi S-marketin Turengin kiertoliittymän tuntumaan Hausjärventien ja Turengintien kainaloon. Näin S-market siirtyisi nykyiseltä paikaltaan keskustakolmion keskeltä sen eteläpuolelle. Kuva: Susanna Kinnari, arkisto

Janakkalan tekninen lautakunta ei hyväksynyt tiistaina Turengin S-marketin uutta paikkaa koskevaa kaavaehdotusta, vaan asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Kiistelty kaava sijoittaisi S-marketin Turengin kiertoliittymän tuntumaan Hausjärventien ja Turengintien kainaloon.

Näin S-market siirtyisi nykyiseltä paikaltaan keskustakolmion keskeltä sen eteläpuolelle.

Kaavamuutosta hakee Osuuskauppa Hämeenmaa, jonka mielestä S-marketin nykyinen paikka on liian ahdas tulevalle laajennukselle. Liikenteellisestikin nykyistä paikkaa on pidetty hankalana.

Lue myös: Kolumni: Kenelle taajamia oikein suunnitellaan

Kaavamuutosasia pantiin vireille toukokuussa 2017, ja osa kuntalaisista ryhtyi heti vastustamaan aietta. Ongelmaksi on katsottu erityisesti se, että Hämeenmaan havittelema paikka on muotoutunut monille tärkeäksi puistoksi ja viheralueeksi, vaikkei se sellainen virallisesti olekaan.

Toiset ovat taas sitä mieltä, että S-marketin muutto uuteen paikkaan voisi ratkaista Turengin keskustan kehittämisen pattitilanteen ja luoda keskustasta nykyistä elävämmän. Uusi paikka on myös lähellä kerrostaloaluetta, josta pääsisi kauppa-asioille kätevästi alikulun kautta.

Kaavaehdotuksen mukaan uuden marketin kerrosala olisi noin 3 800 neliötä. Sen toiseen kerrokseen voitaisiin sijoittaa toimisto- tai aputiloja.

Lisäksi tontilla on varattu tilaa autojenpesupaikkaa ja polttoaineen jakelua varten.

Suunnitelmissa oli, että kaavaehdotus etenisi valtuuston päätettäväksi huhti-toukokuussa, mutta teklan tiistainen päätös todennäköisesti hidastaa kaavaprosessia jonkin verran. HÄSA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic