Kanta-Häme

Sää ei osoita kuivumisen merkkejä – Hämeenlinnassa aurinko ehtii kuitenkin pilkahtaa myös viikonloppuna

Huomenna sateita esiintyy etenkin maan itä- ja pohjoisosissa.
Kuva: Tapio Tuomela

Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan Hämeenlinnan viikonloppu sujuu sateisissa merkeissä. Sateet ovat todennäköisiä sekä lauantaina että sunnuntaina.

Lauantaina keli on sateiden hellittäessäkin pilvistä, mutta sunnuntaina on odotettavissa auringopaistetta neljän aikaan päivällä ja iltayhdeksän jälkeen.

Ensi viikolle on luvassa myös märkiä kelejä. Kymmenen päivän ennusteen mukaan ensi viikon ainoa sateeton päivä on maanantai.

Koko maassa sää jatkuu sateisena tänään ja huomenna, eikä kuivumisen merkkejä ole Ilmatieteen laitoksen mukaan näkyvissä seuraavan kymmenen päivän aikana.

– Luvassa on matalapainetta toisensa perään, mistä johtuen sää ei juuri poutaistu tulevalla viikollakaan, kertoo päivystävä meteorologi Tomi Laurinen.

Lämpötilat nousevat Laurisen mukaan viikon keskivaiheilla, mutta laskevat taas loppuviikolla.

Huomenna sunnuntaina lämpötila liikkuu kahdenkymmenen asteen molemmin puolin ja erityisesti sateisilla alueilla se voi laskea vain viidentoista asteen tuntumaan. Sateita on luvassa etenkin Itä-Suomen ja Kainuun alueilla sekä Länsi- ja Käsivarren Lapissa.

Itä-Suomessa ja Kainuussa voi esiintyä ukkostakin.

– Maan etelä- ja keskivaiheilla sää on huomenna poutaisempi lukuun ottamatta Itä-Suomea ja aurinkokin voi näyttäytyä. Poutaisimmilla alueilla lämpötila voi nousta 22 asteen tuntumaan, Laurinen kertoo.

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic