fbpx
Kanta-Häme

Sää suosii ulkoilijoita: Auringonpaistetta ja pikkupakkasta tänään lähes koko maassa

Ulkoilupolut voivat kuitenkin olla jäisiä aiemman lauhan sään jäljiltä.
Maan etelä- ja keskiosiin on tiistaina luvassa heikkoa tai kohtalaista pohjoisen ja lännen välistä tuulta.
Maan etelä- ja keskiosiin on tiistaina luvassa heikkoa tai kohtalaista pohjoisen ja lännen välistä tuulta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Auringonpaistetta on odotettavissa tiistaina käytännössä koko Suomeen, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Vain itärajalla ja Pohjois-Lapissa oli aamulla hieman pilvisyyttä.

Myös lämpötilat suosivat tiistaina ulkoilijoita, sillä suuressa osassa maata on pikkupakkasta. Maan etelä- ja keskiosissa lämpötilat ovat päivällä nollan ja seitsemän pakkasasteen välillä. Pohjoisessa päivää vietetään 5–10 asteen pakkasissa.

Päivystävä meteorologi Anja Häkkinen Ilmatieteen laitokselta huomauttaa, että ulkoilupolut voivat olla jäisiä. Sää on aiempina päivinä ollut lauhaa, ja sen jälkeen polut ovat jäätyneet.

Varoituksia liukkaista jalkakäytävistä ei kuitenkaan ole nyt voimassa.

–  Voi olla, että kaupunkialueilla jalkakäytävät ovat hoidettuja. On ollut niin lauhaa, että lumi ja jää ovat saattaneet sulaa sieltä, mutta jos mennään metsäpoluille, niin siellä varmasti sitä liukkautta voi olla, Häkkinen sanoo.

Maan etelä- ja keskiosiin on tiistaina luvassa heikkoa tai kohtalaista pohjoisen ja lännen välistä tuulta. Maan pohjoisosissa tuuli voi olla kohtalaista tai navakkaa. Lapissa voi tulla jokunen lumikuuro.

–  Aurinkoista ja pakkasta koko maassa. Lähinnä Pohjois-Lapissa on liikkeellä lumikuuroja. Tuuli lisää tänään pakkasen purevuutta, tviittasi meteorologi Anniina Valtonen tiistaiaamuna.

Varoituksia huonosta ajokelistä ei ole voimassa tiistain osalta.

Menot