Kanta-Häme

Saaga jatkuu - Lulu Ranne syyttää valiokuntaa puolueellisuudesta

Kaupunginhallituksen jäsen Lulu Ranne (ps.) painottaa, että on toiminut kaikessa päätöksenteossa lakien ja kaupunkilaisten edun mukaisesti.

Hän antoi keskiviikkona selityksensä kaupunginhallituksen harkinnassa olevaan kuntalain 5. luvun 40 §:n mukaiseen menettelyyn.

Asia koskee Ranteen luottamusta, mm. toimintaa ns. Levi-seminaarin yhteydessä ja epäilyjä kaupunginhallituksen kokousten tietojen vuotamisesta ulkopuoliselle.

Epäilyt nousivat esille tilapäisen valiokunnan selvittäessä aikaisemmin keväällä kaupunginhallituksen luottamusta.

Ranteen mukaan tilapäisen valiokunnan julkistetusta aineistosta on salattu vain väitteitä tai kritiikkiä, jotka koskevat muita kuin Rannetta itseään tai Kari Ilkkalaa (ps.).

Lisäksi hän arvioi, että monet tilapäisen valiokunnan kuultavina olleet olivat puolueellisia.

Esimerkiksi Levi-seminaarista hän vakuuttaa edelleen, että se pyrittiin pimittämään perussuomalaisilta.

Kohukokous Ilkkalan kotona 21. tammikuuta 2013 pidettiin Ranteen mukaan, koska silloin haastateltiin häntä ja Ilkkalaa Kaupunkiuutisiin.

Tästä Kaupunkiuutisten päätoimittajalla Kari Karppisella on täysin eri näkemys. Hänen mukaansa tilaisuudessa myös suunniteltiin salaiseksi väitetyn seminaarin julkistamiseen liittyviä kuvioita.

Laajassa lausunnossaan Ranne mm. syyttää tilapäistä valiokuntaa kaupunginhallituksen jäsenten epätasa-arvoisesta kohtelusta.

Kuntalain 40 §n mukainen menettely tulee kaupunginhallituksen harkintaan jälleen maanantaina. Kaupunki on tehnyt tutkintapyynnön poliisille Ranteen toiminasta.

Kuntalain mukaan kaupunginhallituksen pitää tarvittaessa tehdä asiasta ilmoitus valtuustolle. Se voi tutkimuksen tai rikosilmoituksen ajaksi pidättää henkilön luottamustoimestaan.

Iittalalainen oikeustieteen lisensiaatti Simo Leivo on uudistanut ja tuoreistanut taannoisen kantelunsa eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Ensimmäistä kantelua ei tutkittu, koska asia oli vireillä poliisilla, joka ei kuitenkaan käynnistänyt esitutkintaa.

Koska siitä ei tiedotettu Leivolle, hän pyytää oikeusasiamiestä selvittämään, menettelikö poliisi oikein.

Selvityksiä hän pyytää mm. kaupungin toiminnasta Fici-Copyn tapauksessa, Vekan korttelin pilaantuneissa maissa, Hopealinjan mahdollisessa elinkeinotuessa ja tilapäisen toimikunnan käytössä.

Leivo haluaa lisäksi selvityksen valtuuston puheenjohtajan mahdollisesta jääviydestä ja virka-aseman väärinkäytössä. Uusimpana listalla ovat kaupungin seikkailupuisto Hugoon liittyvät toimet.

Julkisen sanan neuvostolle Leivo on tehnyt kantelun Hämeen Sanomien ja Kaupunkiuutisten tavasta kertoa oikeusjutuista.

Myös Ylen johdolta on pyydetty selvitystä Yle Hämeenlinnan toiminnasta. Kaikki nämä liittyvät Ilkkala-Kiemunki-Ranne -kuvioihin. HÄSA

 

Päivän lehti

13.8.2020