Kanta-Häme

Saako Hämeenlinna asuntomessut 2022?

Hämeenlinnassa on jo vuodesta 2015 lähtien pyöritelty ajatusta, että Engelinrantaan saataisiin asuntomessut kesällä 2022.

Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala, onko asia edennyt?

– Virallista prosessia ei ole käynnissä, mutta se ei toisaalta tarkoita suuntaan tai toiseen yhtään mitään. Hankkeet ovat pitkiä ja projektit isoja.

– On hyvin tyypillistä, että käytetään rauhassa aikaa sen varmistamiseen, että syntyy yhteinen ymmärrys ja tahtotila siitä, kannattaako vakavia neuvotteluita aloittaa.

Turun Sanomat kirjoitti äskettäin, että Naantali on hakemassa asuntomessuja vuodeksi 2022.

– Naantalin kanssa olemme hyvin alkuvaiheessa. Meidän puolestamme siitä ei ole enempää kerrottavaa. Monen paikkakunnan kanssa käydään alustavia keskusteluja.

Kuinka monen?

– Kaksikymmentäluvun alkupuolella meillä on noin viisi varteenotettavaa kaupunkia.

Mitkä ne kaupungit ovat?

– Antaa jokaisen tahon nostaa asia esille itse. Lohjahan on ollut proaktiivisesti mediassa kertomassa, että he ovat hyvin kiinnostuneita.

Tänä vuonna asuntomessut järjestetään Mikkelissä, vuonna 2018 Porissa, 2019 Kouvolassa ja 2020 Tuusulassa. Entä vuosi 2021?

– Siitä meillä on vilpitön tavoite saada selko kesään mennessä. Tässä bisneksessä maankäytön suunnittelu vaikuttaa valtavasti aikajänteisiin.

– Mikäli lähdetään tilanteesta, missä muun muassa maankäyttö on vielä suunnittelematta ja kaava tekemättä, niin kyllä silloin on hyvä varata minimissään neljä viisi vuotta, että syntyy paras mahdollinen asuinympäristö asukkaiden kannalta.

Eli kesään 2018 mennessä pitäisi olla varmuus vuoden 2022 messukaupungista?

– Kyllä. Mutta toisaalta, jos asioissa päästään eteenpäin, ei meille ole mikään ongelma tehdä useampaa päätöstä yhden vuoden aikana. HÄSA

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic