fbpx
Kanta-Häme

Saako kenestä tahansa kauniin, meikkitaiteilija Tiina Lamberg?

Ei tule mitään. Ei kauneusala kannata. Mistä niitä asiakkaita muka tulee ja riittävätkö työt?

Kauneusalan yrittäjä Tiina Lamberg on saanut kuulla epäilyjä bisneksensä kannattavuudesta aina siitä lähtien, kun aloitti yrittäjänä ensimmäisen kerran vuonna 2001. Nyt, 15 myöhemmin, Lambergin meikattavaksi tullaan paitsi kotikaupungista Hämeenlinnasta, myös Helsingistä, Turusta ja Tampereelta.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

– Tyypillistä päivää ei oikeastaan ole. Yhtenä päivänä voin työskennellä koko päivän studiolla asiakkaiden kanssa, toisena päivänä liikun ehkä kuvausmatkoilla, näytöksissä tai koulutustilaisuuksissa. Studiolla meininki on rauhallista, tänne on ihana tulla rauhoittumaan kaiken muun keskellä.

Millaisia projekteja sinulla on tällä hetkellä meneillään?

– Jukka Rintalalla on ensi vuonna taiteilijajuhlavuosi, ja kuvaamme hänen hienoimmista puvuistaan näyttelyä. Kuvia otetaan ympäri Suomea. Viimeksi kuvasimme Naantalissa, jonne tuli Milanosta kaksi huippumallia. Syksyllä aloitan Helsingissä yhdessä maskeerauskoulussa opettajan hommat. Työ on siis hyvin monipuolista.

Kuka tai mikä on ollut mieleenpainuvin meikattava tai työkeikka?

– Koskettavia töitä ovat yleensä ne, kun työskentelee epävarman asiakkaan kanssa tai jos ihmisen itsetunto on oikein isketty maahan. On hienoa nähdä, kuinka ryhti nousee ja ilme kirkastuu. Muistan tällaisia asiakkaita 15 vuoden takaa ja muistan jopa värit, joilla olen heidät meikannut. Siinä konkretisoituu, mikä merkitys koko jutulla on. Kyse ei useinkaan ole pelkästä meikistä, vaan ihmisen oman olon ja itsetunnon nostatuksesta.

Se on paljon muuta kuin sipaisu pintaan.

Saako kenestä tahansa meikattua kauniin?

– Kyllä. Ei ole mitään tiettyä muottia, johon ihmisen pitäisi mahtua. Jokaisesta löytyy kauniita asioita, ja se on tämän työn suola ja sokeri. Minä rakastan ihmisten kasvoja yli kaiken. Mitä enemmän kasvoista löytyy persoonallisuutta, sitä enemmän löytyy kauneutta. Persoonallisuus on se, mitä nykyään korostetaan, ja se on ihana muoti.

Millaisia kommelluksia meikkitaiteilijalle voi sattua?

– Jokainen näytös on jossain vaiheessa enemmän tai vähemmän kommellusta, mutta onneksi kukaan ei tiedä, mitä kulisseissa tapahtuu. Suurta hilpeyttä herättää yleensä myös se, että näytöksissä ja kuvauksissa mallit ovat yleensä 180–190 senttiä pitkiä ja oma pituuteni on 158 senttiä. Meikin teon apuna on käytetty mitä mielenkiintoisimpia korokkeita, jotta yletän mallin kasvoihin.

Mikä on parasta ja vaikeinta yrittäjyydessä?

– Yrittäjyys on mahdollisuus toteuttaa omia unelmia. Vaikeinta on ehkä se, kun välillä joutuu miettimään, riittääkö minusta perheelle. Minulla on kaksi pientä lasta ja yrittäjä on aina töissä. Toisaalta ajattelen, että niin kauan, kun ihminen voi tehdä sitä, mikä tekee onnelliseksi, pysyy ympäristökin onnellisena.

Miten suhtaudut epäilijöihin?

– Kun pitää fokuksen tiukasti omassa jutussa ja uskoo siihen, pääsee eteenpäin. HÄSA

Tänään vietetään yrittäjän päivää.

Menot