Kanta-Häme

Saako kirkossa kaivaa kutimet esiin?

Janakkalan seurakunta järjestää käsityönystäville erityisen jumalanpalveluksen. Mistä idea neulekirkkoon, kirkkoneuvoston jäsen Seija Puusaari?

– Muutama seurakuntalainen otti yhteyttä ja ehdotti neulekirkon järjestämistä. Esimerkiksi Oulussa on järjestetty neulekirkkoja, ja ne ovat olleet suosittuja.

Mitä mieltä olet ajatuksesta?

– Se on hieno idea ja hyvä juttu.

Eikö kirkossa sitten muuten saa neuloa?

– Itse en ole ottanut kutimia mukaan jumalanpalvelukseen. Ajattelen sillä tavalla kunnioittavani muita seurakuntalaisia. En ajattele, että neulomiselle olisi esteitä, mutta ajattelen, että ympärillä olevat ihmiset saattaisivat närkästyä. Sen sijaan esimerkiksi aina kotona kuunnellessani radiojumalanpalvelusta tai katsellessani telkkaria neulon. Jotenkin se helpottaa keskittymistä.

Nyt saa sitten neuloa jumalanpalveluksessa luvan kanssa. Mitäs jos ei pidä neulomisesta?

– Neulekirkko on tarkoitettu ihan kaikille, eikä siellä ole pakko olla kutimia mukana. Ei myöskään tarvitse olla pro-neuloja, vaan mukaan voi ottaa ihan mitä tahansa. Idea on, että jumalanpalveluksen jälkeen voimme keittolounaalla vaihtaa ajatuksia ja ideoita neulomisesta. Siellä voi vaikka kysyä apua kantapään tekemiseen tai ihan mitä tahansa.

Kolehtiin voi tuoda rahan sijaan Laurin-lapasia, kastesukkia, villasukkia tai lankaa. Mitä niillä tehdään?

– Laurin-lapasten ohje löytyy meidän Janakkalan seurakunnan sivuilta. Niitä myydään lähetystyön hyväksi. Kastesukat annetaan Janakkalassa jokaiselle kastettavalle lapselle. Myös niiden ohjeet on seurakunnan sivuilla. Syntymäpäiväsankareille seurakunta antaa lahjaksi villasukkia. HÄSA

Neulekirkko Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa sunnuntaina kello 10. Messun jälkeen Tarinamaan seurakuntatalolla on kirkkoväelle tarkoitettu keittolounas.