fbpx
Kanta-Häme

Saako seksipalvelut yrityksen viralliseksi toimialaksi?

Patentti- ja rekisterihallituksen on rekisteröity toiminimi, jonka toimialana on “seksi- ja seurapalvelut, kaikki laillinen liiketoiminta”. Nuori lahtelainen nainen on ilmoittanut yrityksensä myös arvonlisäverovelvolliseksi ja ennakonperintärekisteriin.
 
Onko seksiä myyvän yrityksen rekisteröinti laillista, Patentti- ja rekisterihallituksen rekisteröintipäällikkö Lalli Knuutila?
– Näitä on ollut muutamia jo ennenkin. Ensimmäinen rekisteröinti oli muutamia vuosia sitten. Lähdemme siitä, että kun toiminta on laillista Suomessa, meillä ei ole eväitä kieltää rekisteröintiä.
– Toimiala on laaja, mitä se sitten sisältääkin.
 
Kuinka paljon Suomessa on rekisteröity yrityksiä, joiden toimialana on seksin myyminen?
– Me emme valitettavasti saa tällaista tietoa rekistereistä. Toimiala ilmoitetaan meille kirjallisesti. Verottaja ja ytj (yritys- ja yhteisötietojärjestelmä) antavat toimialaksi “Muualla luokittelemattomat henkilökohtaiset palvelut”.
– Se vaikuttaa “kaatoluokalta”, johon laitetaan palveluyritykset, jotka eivät muihin luokkiin sovi.
 
Joutuiko Patentti- ja rekisterihallitus kauan miettimään ennen kuin se salli ensimmäisen seksipalveluja myymän yrityksen rekisteröitymisen?
– En osaa sanoa, sillä en ollut tässä tehtävässä tuolloin. Asia on tuolloin mietitty. Rekisteröidä voidaan, mitä tahansa yrityksiä, jos toiminta ei ole laitonta. HäSa

Menot