fbpx
Kanta-Häme

Saako Tyyne jäädä paikalleen?

Paasikiventien rannan ravintolalaivoista vain toinen on jäljellä. Teemu hinattiin alkuviikosta Kantolaan, mutta Tyynen kohtalo on edelleen auki.

Saako Tyyne jäädä paikalleen, kaupunginlakimies Susanna Ijäs?

– Tyynellä ei ole voimassa olevaa vuokrasopimusta. Sitä ei kuitenkaan voida pakkosiirtää, koska siirrolle ei ole lainsäädännöllistä nojaa. Alusta ei ole rekisteröity, joten periaatteessa omistaja on voinut vaikka vaihtua.

Onko vuokrasopimusta yritetty uusia?

– Vuokrasopimusta on yritetty uusia viimeksi kesällä 2015, mutta neuvotteluissa ei päästy yhteisymmärrykseen vuokran suuruudesta. Laivan omistaja ei suostunut allekirjoittamaan sopimusta ollenkaan.

Miksi Teemun pakkosiirto onnistui?

– Teemusta valui järveen öljyä, jonka takia ympäristölainsäädäntö oli kaupungin puolella. Tyyne on myös tarkastettu, eikä sen sisällä ole öljyä.

Onko kaupungilla aikataulua sen suhteen, kuinka kauan Tyyne saa rannassa kellua?

– Mitään siirtoaikataulua ei ole tehty. Omistajalle on lähetetty haastemiehen välityksellä tiedonanto siitä, että laiva on paikalla luvattomasti. Mitään vastausta ei kuitenkaan ole kuulunut. Näin kävi myös Teemun kohdalla.

– Muiden romuajoneuvojen siirtämiselle on säädöksiä, mutta laivoille ei. Siksi kaupunki ei ainakaan toistaiseksi voi ottaa riskiä kajoamalla toisen omaisuuteen.

Menot