Kanta-Häme

Saara-äidin säryt

Pedofiliakohusta se alkoi, vanhoillislestadiolaisen liikkeen kujanjuoksu, jolle ei ole loppua näköpiirissä. On uutisia 1970-luvun rankoista hoitokokouksista ja kertomuksia hengellisestä painostuksesta aivan viime vuosilta. Liikkeen sisällä oleva paha olo purkautuu vyörynä netin keskustelupalstoilla. 
 
Helsingin Sanomat uutisoi tammikuussa seurakunnan johtokunnan puheenjohtajan Olavi Voittosen osallisuudesta pedofiliatapauksen peittelyyn vuonna 2006. 
 
Pääsihteeri Tuomas Hänninen möläytti joulukuussa, että heillä on KRP:n kanssa tiedotussopimus. KRP kiisti asian.
 
Helsingin Sanomat uutisoi, että poliisin päällystöön kuuluva mies oli antanut Rauhanyhdistykselle tietoja ulkomaalaisesta miehestä. Poliisi tutkii, onko tapahtunut rikos. 
 
Samaan aikaan liikkeen kattojärjestön Suomen rauhanyhdistysten keskusjärjestön (SRK) korkein johto vaihtuu. Hänninen erosi tehtävästään ennen joulua. Syyksi hän ilmoitti työuupumuksen. Voittonen jättää tehtävänsä kesällä.
 
Paljon on tapahtunut. Paljon ikävää paljastunut.
 
Kysyimme lestadiolaisilta, mitä he miettivät liikkeestä ja uskostaan nyt. Selvitimme uskovien Saara-äidin seurakunnan kipupisteet ja pyysimme lestadiolaisia pohtimaan mikä ne voisi parantaa.
 
 
Lue lisää aiheesta tämän päivän Hämeen Sanomista!

Päivän lehti

30.5.2020