Kanta-Häme

Saariskodista tulee vuokratalo

Ikäihmisten lautakunta päätti äänestyksen jälkeen muuttaa Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevan Saariskodin tavalliseksi vuokrataloksi.

Muutosta on perusteltu sillä, että palvelutaloon on ollut vaikea löytää uusia asukkaita ns. SAS-ryhmän kautta, koska siellä ei ole yöllä henkilökuntaa.

Omaiset ovat olleet huolestuneita muutoksesta. Lautakunnassa Anne Kisonen (sd.) esittikin, että Saariskoti jatkaisi nykymuotoisena palvelutalona.

Hän myös esitti, että potentiaalisia asukkaita kartoitettaisiin nykyistä tehokkaammin ja myös henkilöstöresurssien kartoitus tehtäisiin.

Kisosen esitystä kannatti viisi lautakunnan jäsentä, kuusi oli alkuperäisen esityksen takana.

Saariskoti muuttuu vanhusten vuokrataloksi huhtikuusta alkaen. Asukasvalinnoista vastaa Realia Isännöinti.

Nykyisten asukkaiden palvelutarpeet selvitetään laaja-alaisesti kesään kuluessa. Heidän palvelumaksujensa perusteet eivät muutu.

Käytännössä tämä merkitsee, että Saariskodin asukkaista tulee kotihoidon asiakkaita. Mahdollisuuksien mukaan henkilöstöä siirtyy myös muihin kotihoidon tehtäviin.

Saariskodissa on 24 asuntoa ja 11 työntekijää. Tähän saakka siellä on ollut tarjolla ns. tuettua palveluasumista, joka tarkoittaa, että henkilöstöä on ollut paikalla klo 7-21. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic