Kanta-Häme

Säästöpankki-areenan eli Pullerin hallin peruskorjaus saattaa alkaa jo ensi keväänä

Säästöpankki-areenaan, tuttavallisemmin Säästöpossuun syötetään ensi vuonna rahaa, kun tekonurmi ja juoksurata aiotaan panna uuteen uskoon.

– Huhtikuun lopussa olisi remontin tarkoitus alkaa. Tavoite on, että kenttä ja juoksurata uusitaan lokakuuhun mennessä, Hämeenlinnan Liikuntahallien toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä kertoo.

Tieto remontista ilahduttaa vuonna 1999 valmistuneen hallin käyttäjäryhmiä, jotka näillä näkymin pääsevät aloittamaan talvikautensa lokakuussa 2017 uudella tekonurmella ja juoksuradalla.

Valtaosa hallissa harjoittelevista toivoo huomattavia parannuksia kovaksi kuvailtuun keinonurmikenttään.

Hämeenlinna Huskiesin toiveissa olisi pehmeämpi tekonurmi, jossa on pidempi ruoho ja enemmän rouhetta.

– Nykyinen tekonurmi on varsinainen nilkantappaja, taklaustilanteissa taas iho palaa verille kentän pintaa pitkin liukuessa. Itselläni katkesivat nivelsiteet viime pyhän treeneissä, Huskiesin puheenjohtaja Teemu Lahti kertoo.

Polvi- ja nilkkavammat eivät ole pelkästään Säästöpankki-areenassa harjoittelevien jenkkifutiksen harrastajien riesa, vaan myös jalkapalloilijoiden.

– Kenttä on kova, ihan kuin asfalttia. Pitkällä juoksulla se voi aiheuttaa jopa selkävammoja, Hämeenlinnan Jalkapalloseuran toiminnanjohtaja Ville Dahlman sanoo.

HJS:n juniorivalmennuksesta on tullut viestiä, että jo 10-vuotiailla harrastajilla olisi polvi- ja nilkkaongelmia.

– Ne ovat vähentyneet merkittävästi Pullerin ulkotekonurmen myötä, Dahlman vastaa.

Nurmiremontti on Dahlmanin mukaan iloinen uutinen jopa 1000:lle hallissa viikoittain harjoittelevalle jalkapalloilijalle.

– Tärkeintä olisi, että kenttämaton alle saataisiin joustopohja. Se olisi pieni sijoitus mahdollisten vammojen hoitoon verrattuna.

Dahlman toivoo, että halliremontti valmistuisi syyskauteen mennessä.

– Viimeksi remontti sulki hallin 1,5 vuodeksi 2000-luvun puolivälissä.

Hämeenlinnan Tarmon nuorisopäällikkö Ville Vepsä kuvailee juoksurataa betoninkovaksi, jonka vuoksi harjoittelua Pulleri-hallissa on vähennetty rasitusvammojen ehkäisemiseksi.

– Kilparyhmät treenaavat siellä max kaksi kertaa viikossa. Panostamme myös aiempaa enemmän kehoa huoltaviin harjoitteisiin. Alle 12-vuotiaiden harjoituksia pidetään ulkona ja koulujen saleissa.

Vepsä toivoo, että remontin myötä huomiota kiinnitettäisiin aiempaa enemmän hallin lattiarakenteisiin.

– Pelkkä pinnoite ei riitä. Juoksuradalle olisi hyvä saada pehmentävä matto alle ja mondo päälle.

Hämeenlinnan Paukun puheenjohtaja Teemu Heikkilä puolestaan on kuullut negatiivista palautetta lähinnä hallin hajusta.

– Sen kanssa pystymme elämään. Suurella osalla pelaajistamme on hallissa vain pari harjoitusta viikossa, joten vaivoja ei ainakaan meille ole ilmaantunut. HäSa

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic