Kanta-Häme

Saatetaanko Kaurialan stadionin remonttia tarvitseva katsomo sulkea?

Kaurialan kentän katsomon rakenteita avattiin ja betonista otettiin näytteitä lokakuussa. Alustavia tietoja tutkimustuloksista on odotettavissa tämän kuukauden aikana.

Kaupunki pudotti Kaurialan urheilukentän kunnostustyöt ensi vuoden budjetistaan. Stadionin remontti siirtyy, sillä sen kunnostuksen hintalappu on arviolta 1,3 miljoonaa euroa.

Katsomon betonirakenteita on avattu kuntotutkimusta varten kuluvan kuukauden aikana.

Joko katsomon kuntotutkimus on valmistunut? Kuinka pahalta tilanne näyttää, Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiä?

– Tuloksia ei ole tullut vielä, mutta niiden pitäisi valmistua näillä näppäimillä. Ensi vuonna remonttia ei vielä päästä aloittamaan. Suunnittelutyöt jatkuvat edelleen.

Voiko liikuntahalliyhtiö hakea valtionavustusta kaikesta huolimatta?

– Ei voi. Kaupunginvaltuustolta on ensin saatava vihreää valoa kunnostustöihin. Kaupunki voi olla rahoituksessa mukana esimerkiksi lainatakauksella. Halliyhtiöllä ei ole rahaa remonttiin.

Mitä halliyhtiö voi tehdä Kaurialan stadionille?

– Ei tässä pääse mitään juoksuratojen uudelleenpinnoitusta tekemään. Lähinnä voimme tehdä vuosikorjausta eli pieniä toimenpiteitä ja pieniä välinehankintoja.

– Toivotaan, että massiivista korjausta ei tarvita. Silmälläkin näkee, että katsomon portaikko on murentunutta ja puuosat kaipaavat maalia pintaan.

Mitä tapahtuu, jos katsomon kuntotutkimuksista paljastuu odotettua huonompi kunto eli jotakin turvallisuutta vaarantavaa? Jouduttaisiinko katsomo sulkemaan yleisöltä ainakin vuodeksi?

– En halua spekuloida sitä, että katsomoa ei saisi jatkossa käyttää. Sellaisia viitteitä emme ole saaneet.

– Odotetaan nyt rauhassa, että tulokset valmistuvat. Ne kertovat katsomon todellisen tilan – eli varmuuden, että katsomo olisi turvallinen käyttäjille.

Kaurialan kenttä on Hämeenlinnan yleisurheilupaikoista suosituin ja kaupungin päästadionina ainoa katsomollinen ulkokenttä. HäSa

Päivän lehti

25.1.2020