Kanta-Häme

Sade ei saanut kruisailijoita jäämään kotiin

Neljästoista Linncruising sujui hyvin, mutta poikkeuksellisessa säässä. Tapahtumaa järjestäneen Harri ”Hii” Savolaisen mukaan kruisailupäivälle osui ensimmäistä kertaa kunnon sateet.

– Aikaisempina vuosina on ollut joitain sadekuuroja, mutta tällaista sadetta ei ole ollut. Kävijöitä on silti ollut kiitettävästi.

Alkuiltapäivästä ajoneuvoja oli vasta noin 400, mutta loppujen lopuksi letkassa ajoi noin 700 autoa. Letkan kärjessä ajoi noin 150 moottoripyörää.

Linnacruisingissa on Savolaisen mukaan ollut parhaimmillaan jopa 1 200 autoa. Tuolloin ajoreitin kiertäminen on kestänyt jopa muutaman tunnin. Nyt kierros oli nopeampi.

Moottoripyörät ja autot ajoivat letkassa Ahveniston moottoriradalta lähtien Hattulanselän ympäri.

Reitti kulki poikkeuksellisesti Viipurintien sillan yli keskustaan. Reitin perinteinen päätepiste oli Niittykadulla Hämeen linnan tuntumassa.

Tänä vuonna autot ajoivat torin ohi Hallituskatua pitkin, josta osa ohjattiin parkkiin torille. Idea torille pysäköiminen keksittiin vasta noin viikko sitten. Tapahtuma keräsi torinlaidalle kymmeniä ihmisiä.

Osallistujia ohjattiin myös torin kautta ruokailemaan ja tutustumaan Hämeenlinnan keskustaan.

– Varsinkin ulkopaikkakuntalaisia kehotimme tutustumaan kaupunkiin. Toivoimme silti, että kaikki lähtisivät perinteisesti linnan kautta kotiin, Savolainen kertoo.

Torille pysäköi muun muassa Teppo Sirén vuoden 1959 GMC:llä. Auton perässä kulki vuoden 1963 SMV-matkailuvaunu.

Auton Sirén osti välikäden kautta viisi vuotta sitten Meksikosta. Vaunu sen sijaan on ostettu Paraisilta. GMC ei ole ainoa auto, jolla Sirén on osallistunut Linnacruisingiin.

– Olen ollut täällä joka vuosi. Tämä on hieno tapahtuma, jossa näkee aina paljon tuttuja ja hienoja autoja. Sadekelikään ei ole haitannut. Se on pukeutumiskysymys.

Mukana lauantaina oli tytär Viivi Sirén, jolle tämä vuosi oli arviolta kymmenes.

Talkoovoimin järjestettävä tapahtuma sujui hyvin.

– Talkoilijoiden joukkoon mahtuu monenlaisia persoonia, mutta porukkamme hoiti järjestelyt hienosti, Savolainen iloitsee.

Savolainen vakuutti, ettei sateinen päivä harmittanut järjestäjiä.

– Pitää muistaa, että järjestämme tapahtumaa Suomessa. Olisi ihme, jos ei elokuun toiselle viikonlopulle osuisi koskaan sadesäätä.

Neljästoista ja toistaiseksi sateisin Linnacruising huipentui lauantai-iltana juhliin Aulangon kylpylähotellin areenalla. HÄSA