fbpx
Kanta-Häme

Säde Sonck on tähtitatuoija

Sibeliuksenkadulla Unique Art -tatuointiliikettään pitävä Säde Sonck jatkaa menestymistään kansainvälisillä kentillä. Keväällä Amerikasta kovan Best In The Midwest -tittelin napannut tatuointitaiteilijatar täydensi Ranskassa meriittilistaansa. Hän voitti ainoana suomalaisena osanottajana parhaan realistisen tatuoinnin sarjan Cantalin In´k The Skin -messuilla.
 
– Tässä kategoriassa tatuoinnin oli saanut tehdä jo ennen messuja. Kuva on hämeenlinnalaisella Jenna Kankaanpäällä, jonka molemmat olkavarret on tatuoitu tshekkiläistaiteilijan Alphonse Muchan Aamu- ja iltatähti -teoksilla. Niitä työstettiinkin pitkään!
 
Stéphane Chaudesaigues´n luotsaamaan tapahtumaan oli kutsuttu maailman kovimmat artistit. Sonckin taakse jäivät niin Shane O´Neill ja L.A. Ink -televisiosarjasta tuttu Nikko Hurtado, kuin alan elävä legenda Bob Tyrrell.
 
– Voittaminen näillä messuilla antaa uskoa, että kai sitä sitten on oikeasti ihan hyvä tekijä. Näin suomalaisena usko itseen kun täytyy aina kaivaa kiven alta.
 
Hyväksytty taiteenmuoto
Jos Sonck väläytteli taitojaan aiemmin Yhdysvalloissa, niin Ranskassa hän juurtui tosissaan maailmanluokan kastiin. 
 
– Niissä maissa kilpailut ovat reiluja, kun artistien nimiä ei paljasteta, vaan itse kuvat kilpailevat keskenään. Tämä tekee voitosta vieläkin makoisampaa, Sonck iloitsee.
 
Arvostettu meriitti poiki myös haastattelun maan suurimpaan tatuointilehteen nimeltä Inked France.
 
– Se on mun uralle tosi iso asia. Ranskassa ollaan lähellä jenkkitasoa, jos mittarina on kansainvälisien nimien tunnettavuus maailmalla. Myös Suomessa meillä on mielestäni hyvä taso.
 
Sonck kehuu messujen järjestelyä ja tapahtuman yleistä tunnelmaa, jonne huippuartistit vetivät paljon katsojia.
 
– Ranskassa tatuointikulttuuria ei pidetä enää vieraana juttuna, vaan hyväksyttynä taiteenmuotona. Tatuointitaide-messut nämä oikeastaan olivat. Olisi hienoa järjestää samanlainen tapahtuma Hämeenlinnassa, alkuviikosta kotiin palaava Säde Sonck suunnittelee.
 
 
 
 
Lisää tatuoinneista lauantain Kaupunkiuutisissa

Menot