Kanta-Häme

Sädesieni ajaa Keskuskoululta Lyseolle

Keskuskoulun kuvaamataidon luokka poistetaan käytöstä mahdollisimman pian. Tähän ratkaisuun on päätynyt kaupungin sisäilmatyöryhmä, joka on saanut alustavat tulokset Keskuskoululla otetuista rakennenäytteistä.

Niiden mukaan rakennuksen ns. välikerroksessa on merkkejä sädesienestä ikkunoiden ja julkisivun saumoissa ja niiden tilkkeissä. Kuvaamataidon luokka sijaitsee juuri tässä kerroksessa.

Linnan Tilapalvelut ja Lyseon koulu valmistelevat nyt kuvaamataidon opetuksen siirtoa Keskuskoululta Lyseon lisärakennukseen mahdollisimman pian. Samalla koko välikerros suljetaan käytöstä ja tilat eristetään ja alipaineistetaan.

Keskuskoululla otettujen sisäilmanäytteiden analysointi on vielä kesken. Tuloksia on odotettavissa huhtikuun puolenvälin tienoilla.

Parhaillaan Keskuskoululle suunnitellaan luokkakohtaista ilmanvaihtoa, ja sisäilmaremontti on tarkoitus tehdä kesän aikana. Ennen koko remontin käynnistämistä yksi luokka kunnostetaan testitilaksi, jossa kokeillaan korjaustoimien tehoa. (HäSa)

Keskuskoulun sisäilmatutkimuksista järjestetään kaksi tiedotustilaisuutta torstaina eli 26. maaliskuuta. Kello 15 tilanteesta kerrotaan koulun henkilöstölle ja kello 18 oppilaiden huoltajille. Molemmat tilaisuudet järjestetään Lyseon Janne-salissa.

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic