Kanta-Häme Hämeenlinna

Sadevesiviemäristä valui öljyä Vanajaveteen - Öljyn alkulähdettä etsittiin tiistaina Hämeenlinnan keskustassa

Keskustan alueelta vuotaneen polttoöljyn tai dieselin alkulähteille ei ole vielä päästy.
Pelastuslaitos sai tiistaina iltapäivällä ilmoituksen öljyhavainnosta Hämeenlinnan keskustan rannassa. Öljyä imeytetään parhaillaan ja sen leviäminen on estetty öljypuomilla. Kuva: Pekka Rautiainen
Pelastuslaitos sai tiistaina iltapäivällä ilmoituksen öljyhavainnosta Hämeenlinnan keskustan rannassa. Öljyä imeytetään parhaillaan ja sen leviäminen on estetty öljypuomilla. Kuva: Pekka Rautiainen

Pelastuslaitos joutui tiistaina puhdistamaan öljyä Vanajaveden rantavesistä Hämeenlinnan keskustassa.

Linja-autoaseman ja Wetterin tuntumassa rannassa lillunut öljy havaittiin tiistaina alkuiltapäivästä. Öljyä oli rannassa noin 30 metrin matkalla.

 

Öljyn arvellaan päätyneen Vanajaveteen sadevesiviemärin kautta jostain Hämeenlinnan keskustan alueelta.

– Sadevesiviemäristä pitäisi tulla pelkkää puhdasta sadevettä, mutta nyt mukana on myös polttoöljyä tai dieselöljyä, Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Paavo Löyttyniemi kertoo.

Öljyn alkulähdettä ei vielä tiistain aalkuiltaan mennessä tiedetty. Sadevesiviemäri johtaa Vanajaveteen sadevettä Hämeenlinnan keskustan alueelta, mutta hätäkeskukseen ei ollut tullut ilmoituksia esimerkiksi sadevesikaivoihin valuvasa öljystä.

Palomestari Löyttyniemen mukaan öljyn alkulähdettä yritettiin etsiä Hämeenlinnan keskustasta yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Tiistaina illansuussa viemäristä ei tullut enää lisää öljyä. Pelastuslaitos laittoi viemärin suulle kaksinkertaiset öljypuomit estämään mahdollisen lisäöljyn leviämisen veseistöön.

Paikalla kävi myös imuauto hakemassa jäällä ollutta öljyä.

 

 

Öljy havaittiin lähellä paikkaa, jossa aiemmin sijaitsivat huonokuntoiset ravintolaivat Teemu ja Tyyne. Palokunta joutui aiempina vuosina puhdistamaan öljyä samasta kohdasta toisen laivan upottua pohjaan.

Nyt laivat ovat poissa, eikä tiistaina havaittu vuoto johtunut palomestarin mukaan ravintolalaivoista. HäSa

 

Uutista päivitetty kello 17.48 uusilla tiedoilla.

 

Lue myös: Video: Vanajavedessä edelleen öljyä – Tiistaisen öljyvuodon lähdettä ei löytynyt Hämeenlinnan keskustasta (13.12.2020)

Päivän lehti

25.2.2020