Kanta-Häme

Sähköalu hakee itsensä konkurssiin

Hämeenlinnalainen sähköurakointiyritys Sähköalu hakee konkurssia. Yrityksen omistaja ja toimitusjohtaja Pekka Alutoin sanoo, että yksityistalouksien tuntitöiden määrä on vähentynyt ja urakoiden hinnat on kilpailtu liian alhaisiksi.

Sähköalu oli vielä pari vuotta sitten nopeasti kasvava ja kannattava yritys. Sen liikevaihto kasvoi lähes 60 prosenttia runsaaseen 1,2 miljoonaan euroon vuosina 2012–15. Toimitusjohtaja Alutoin kertoo, että yhtiö meni tappiolliseksi viime vuonna.

– Yksityistalouksien tuntitöiden määrä putosi viime vuonna puoleen. Töitä oli liian vähän. Siihen on syynä se, että ihmisille sanottiin, että on lama.

Alutoin kertoo, että Sähköalu teki paljon urakkatarjouksia muun muassa Uudellemaalle viime vuonna. Se ei kuitenkaan saanut urakoita.

– Kilpailu on liian kovaa. Katteet ovat niin alhaisia, että urakoita olisi pitänyt tehdä alle omakustannushintojen.

Sähköalulle kertyi viime vuonna maksurästejä Onniselle. Yritys kuuluu Onnisen kanssa yhteistyötä tekevään Elfin-ketjuun.

– Pisteenä iin päälle oli, että Onninen ei suostunut maksusuunnitelmaamme. Kun olisimme saaneet tratan Onniselta, emme olisi enää saaneet töitä.

Alutoin sanoo, että yritykselle ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin yrityssaneeraus ja konkurssi. Hän kertoo tietävänsä kokemuksesta, että rakennusalan yrityksen saneeraus ei onnistu. Sähköalu päätettiin siksi itse hakea konkurssiin.

Sähköalulla oli toistakymmentä työntekijää vielä toissa vuonna. Kasvava yritys siirsi tuolloin toimistonsa 240 neliön tiloihin Matti Alangon kadulle.

Alutoin omistaa myös Kylmäalu- ja Rakennusalu-nimiset yritykset. Ne eivät ole samassa konsernissa Sähköalun kanssa eikä konkurssihakemus vaikuta niiden toimintaan. häsa

Päivän lehti

21.9.2020

Fingerpori

comic