Kanta-Häme

Sähköautojen latausasema Tiiriön K-Citymarketin pihaan – Työt alkoivat maanantaina, ja valmista on marraskuussa

Ionity rakentaa sähköautojen suurteholatausaseman Tiiriön K-Citymarketin pihalle Hämeenlinnaan. Kuva: Pekka Rautiainen
Ionity rakentaa sähköautojen suurteholatausaseman Tiiriön K-Citymarketin pihalle Hämeenlinnaan. Kuva: Pekka Rautiainen, arkisto

Uusi sähköautojen latausasema avataan Hämeenlinnaan K-Citymarket Tiiriön pihalle marraskuussa. Rakennustyöt on aloitettu maanantaina 7. lokakuuta.

Palvelun tarjoajien Ionityn ja K-ryhmän mukaan kyseessä on jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatureita tehokkaampi suurteholatauspiste.

 

Ensimmäisessä vaiheessa suurteholatausasemalle tulee latauspisteet kahdelle autolle kerrallaan, mutta latauspisteiden määrää voidaan kysynnän kasvaessa kasvattaa kuuteen.

Suurteholatauspisteet tarjoavat 350 kilowatin lataustehon sähköautoille. Mikäli ladattava auto voi hyödyntää suurteholatauspisteen koko lataustehoa, 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan.

Tiiriön suurteholatausasema kuuluu Ionityn eurooppalaiseen verkostoon, ja se täydentää Suomessa K-Latauksen valtakunnallista verkostoa.

– Nopealle lataukselle on kysyntää erityisesti siellä, missä ajetaan pitkiä välimatkoja. Nyt voimme tarjota latausta sujuvasti kolmostietä kulkevien matkan varrella, kertoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

 

Ionity vastaa suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta, ja K-ryhmä tarjoaa latausasemille sijainnit K-kauppojen yhteydessä.

Lokakuun aikana Ionity ja K-ryhmä avaavat suurteholatausaseman Neste K Paimion pihalle. Toinen suurtehoasemista avataan marraskuussa Lahteen Neste K Kariston pihalle.

Ionityn suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin sähköautoja.

 

Ionity on Volkswagen-konsernin ja Porsche AG:n, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, joka rakentaa sähköautojen suurteholatausverkostoa läpi Euroopan.

Tavoitteena on, että vuonna 2020 verkostoon kuuluu 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 149 latausasemaa.

K-Lataus-verkosto on K-ryhmän valtakunnallinen sähköautojen latausverkosto, johon kuuluu tämän vuoden loppuun mennessä lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä.

K-Lataus-verkoston latausasemat tarjoavat asiakkaiden käyttöön perus- ja pikalatauspisteitä sekä Ionity-yhteistyön myötä kolme suurteholatausasemaa.

 

Päivän lehti

28.2.2020